Ehram savunması!

Ehram savunması!

admin
admin
07 Temmuz 2020 Salı 21:09
Ehram savunması!

Vedat REFAYELİ

Aziziye Belediyesi’nin katkıları ile Organize Sanayi Bölgesinde El Sanatları Atölyesi kurularak üretimine ciddiyet getirilen ehram ve ehram ürünleri artık bollaşacak.

Emekli el sanatları öğretmeni ve kısa adı ERAKDAY olan Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu, talep halinde istenilen miktarda ve ebatta ehram ve ehram ürünlerinin üretileceğini söyledi.

Her biri birbirinden ayrı renk ve desende üretilecek ehram ve ürünlerinin tamamen el emeği ile hazırlandığını kaydeden Saltuklu, çanta, heybe, atkı, yelek, kravat, pelerin, anahtarlık bardakaltı, kitap ayracı, magnet, fular, etek gibi yan el işi ehram ürünlerinin de gerçekleştiğini anlattı.

Seri üretmin az olduuna dair iddaların kasıtılı olduğunu ifade eden Saltuklu, ‘’İsteyene aynı gün veya bir gün sonrasına ürünü yetiştirecek hem çalışanımız hem de becerimiz var’’ dedi.

MASKEDE EHRAM ŞIKLIĞI!

Koronavirüs döneminde kuşkusuz değişik türde yüz maskesi gördüm ama bana en sıcak ve de görsel bakımından en güzeli bu ehram maske geldi.

Ehramın turizme kazandırılmasında ciddi katkıları olan emekli eğitimci Hülya Saltuklu abla tarafından dizayn edilip üretilen ehram maske bir defa çok korunaklı.

Yıkanıp tekrar kullanılması mümkün olduğu gibi bir defa çok şık ve de özellikle bayanların yüzüne çok yakıştığını düşünüyorum.

Çeşitli ebat ve renkte üretimi yapılan ehram maskeleri görenler de memnuniyetini ve hayranlıklarını gizleyemiyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.