EFKAN ALA, ETSO MECLİSİ’NE KONUŞTU

Erzurum’da seçim çalışmalarına başlayan, Eski İçişleri Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, partisinin diğer milletvekili adayları; İbrahim Aydemir, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, Abdurrahim Fırat ile Zafer Tarıktaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le birlikte Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

19 Nisan 2015 Pazar 00:07
EFKAN ALA, ETSO MECLİSİ’NE KONUŞTU
Erzurum’da seçim çalışmalarına başlayan, Eski İçişleri Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, partisinin diğer milletvekili adayları; İbrahim Aydemir, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, Abdurrahim Fırat ile Zafer Tarıktaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le birlikte Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti. 

ETSO’da Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından karşılanan eski Bakan Ala ve beraberindekiler, Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldılar. ETSO Meclisi, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu ile Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları üyelerinin katıldığı toplantının açış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptı. Konuşmasının başında, Erzurum’un acil çözüm bekleyen 5 sorunu ve bunların çözüm önerilerini sıralayan Başkan Yücelik, bu sorunlarla ilgili raporun 8 Nisan’da Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda yetkililerin dikkatine sunulduğunu söyledi. Başkan Yücelik, “Elbette ilimizin sorunları, bu beş maddeyle sınırlanmayacak kadar fazladır. Tüccarımızın ve sanayicimizin, bankacılılık sektöründen tutun, AR-GE’ye kadar birçok sorunu bulunuyor. Bizler bu sorunlarımızı her platformda anlatıyoruz, çözümü için gayret gösteriyoruz.”

YÜCELİK; “ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILSIN”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için gerekli olan kalkınma hamlesinin bölgeden başlatılması gerektiğini ifade eden Başkan Yücelik, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın, elini taşın altına koyan insanların görev yaptığı, 6 bine yakın üyesi olan bir kurum olduğunu belirterek, özel sektör yatırımlarının önünün açılması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasında, “Bu bölgede yaşayan insanlar bu bölgeyi kalkındırmalıdır” diyen Başkan Yücelik, “Bu bölgelerin diğer bölgelerle eşit şartlarda yarışma şansı yok. Kamunun desteğiyle bu bölgeler ancak yarışa katılabilir. Lokomotif sektör konumundaki inşaat sektörü bu bölgede mevsim şartları yüzünde 5-6 ay duruyor. İşte bu ve benzeri dezavantajlar yüzünden kamu desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu sebeple her zaman dile getirdiğimiz gibi bölgeye has teşvikler istiyoruz” diye konuştu.

EFKAN ALA; “ERZURUM’UN ÖNEMLİ POTANSİYELLERİ VAR”

Başkan Yücelik’in ardından, Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala konuştu. Bir bölgenin, bir ilin kalkınması ve gelişmesi için her zaman o yerin ekonomisinin konuşuluyor olması gerektiğini kaydeden Ala, “Bizim için birinci varlığımız siyasi istikrarımız ise, bir diğer birinci varlığımız da girişimcilerimizdir. Bakın ikinci demiyorum... Bir ilde, o ilin girişimcisini tutamazsanız orayı kalkındıramazsınız. O bakımdan şehrimizi özel sektör eliyle kalkınacağız. Hamlemizi bununla yapacağız” dedi. Erzurum’un en az 4-5 konuda, Türkiye’de hiçbir bölgede bulunmayan potansiyele sahip olduğunu anlatan Efkan Ala, bu konular üzerinde yoğunlaşıldığı zaman teşvikin kendiliğinden geleceğini vurguladı.

Bakan Ala konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdıktan sonra ETSO’dan ayrıldı.

Editör

Son Güncelleme: 19.04.2015 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.