EBK ŞUBELERİ BİR AYA KADAR FAALİYETTE

Et ve Balık Kurumu’nun (EBK) et fiyatlarını dengelemek için franchising yöntemi açtıracağı şubelerin bir aya kadar satışa başlayacağı bildirildi.

16 Mart 2011 Çarşamba 11:19
EBK ŞUBELERİ BİR AYA KADAR FAALİYETTE
Son bir yıl içerisinde et fiyatlarında yaşanan yükselişi ithal etle dengelemeye çalışan EBK, halka doğrudan satış yapacak şubeler açacak. Yapılan duyurular sonrası anlaşmaya varılan girişimcilerin franchising sistemine girmek için mağazalarını uygun hale getirmek için yatırım yaptıklarını belirten yetkililer, ilk mağazaların 15 gün, en geç bir ay içinde faaliyete geçeceğini söyledi. EBK’nın kendi ürettiği et ve et ürünlerini satmak üzere açacağı franchising şubelerinden birinin de Erzurum’da bulunacağını ifade eden yetkililer, mağaza açmak için başvuran girişimcilerden, mağaza başına 60 bin lira giriş bedeli istendiğini kaydetti. Franchising olan bayilere yüzde 8 - 15 arasında indirimli fiyatla ürün verileceğini anımsatan yetkililer, “Kurum araçlarıyla yapılan ürün sevkıyatlarından taşıma ücreti alınmayacak. Böylece et fiyatlarına yeni maliyetlerin yansıtılması önlenmiş olacak” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.