DR. BEKMEZ: LOJİSTİK KÖY’ÜN 2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLATILMALI

MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, 2014 yılında 1.etap çalışmaları tamamlanacak olan Lojistik Köyü’n 2. etap çalışmalarının da başlatılarak birlikte yürütülmesini istedi.

10 Kasım 2013 Pazar 14:57
DR. BEKMEZ: LOJİSTİK KÖY’ÜN 2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLATILMALI
Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İlişkiler Komisyon Başkanı A.Cüneyt Güvenli ile birlikte, Devlet Demir Yolları (DDY) İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt ve GAR Müdürü Ahmet Başar’ı ziyaret eden MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, iş adamlarını yakından ilgilendiren Lojistik Köy çalışmaları hakkında bilgi aldı. Lojistik Köyün 1. Etap çalışmalarının yüzde 57’lik bölümünün tamamlandığını kalan kısmının ise 2014 yılında tamamlanacağını öğrenen Dr.Bekmez, vakit kaybedilmeden 2. Etap çalışmalarının da başlanmasını istedi. Erzurumlu iş adamlarının yanısıra Türkiye genelindeki büyük işadamlarının da Lojistik Köy çalışmalarını yakından takip ettiğini hatırlatan Dr.Bekmez, “6 yıldır bu işi takip eden büyük iş adamlarımız, yatırımcı firmalar var. Biran evvel Lojistik Köyün tamamlanmasını bekliyorlar. Onun için 1. Etap çalışmaları devam ederken 2. Etabında çalışmaları başlatılmalı. Her iki etabın çalışmaları birlikte yürütülür ise kısa sürede Lojistik Köy tamamlanarak hizmete girer. Bunun için de yetkililerin bu konuda hassas davranmalarını ve 1. Etap tamamlanmadan ikinci etap çalışmalarına başlamalarını arzu ediyoruz.”dedi.
2. etap çalışmalarının müşteri stok sahası, ek depolama ve manevra alanı, müşteri depolama ve konteyner alanı, bağlantı yolları ve diğer demiryolu ile ilgili diğer üst yapıların yapılacağını hatırlatan MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, iş adamlarını ulusal ve uluslararası iş sahalarında daha geniş kitlelere daha çabuk ulaşacaklarını ifade etti. 
Bu arada TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt ise merkez Aziziye İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi yanında 276 bin metrekare alan üzerine yaptırılan Palandöken Lojistik köyün 34 milyon liraya mal olacağını bildirdi. Şimdiye kadar inşaatın yüzde 57'si yapılan Lojistik köy sayesinde otomobil, kömür, konteyner, gübre, yem, gıda, içeçek, inşaat ve askeri malzeme gibi 350 bin ton nakliyenin gerçekleşeceğini belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 10.11.2013 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.