DOLAR: 70 YILLIK BORCU BİTİRDİK SIRA 70 YILLIK TERÖRDE

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Osman Dolar kazanan Türkiye den rahatsız olan karanlık odakları kınadı.

14 Mayıs 2013 Salı 15:45
DOLAR: 70 YILLIK BORCU BİTİRDİK SIRA 70 YILLIK TERÖRDE
Dolar yaptığı açıklamada, “Bugün 70 yıldır borçlu olduğumuz IMF’e borcumuzun son taksiti olan 424 milyon $ ı ödemenin haklı gururunu yaşamaya hazırlanırken, hain bir saldırı sonucu Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlama ile ciğerlerimiz yandı. 70 yıldır borçlu olan bu ülke bu gün 5 milyar $ borç veren bir ülke konumuna geldi yine 70 yıldır terör belası ile uğraşan bu ülke barış ve huzur ortamı sağlanırsa orta doğuya barış ve huzuru da getiren ülke olacaktır.”şeklinde konuştu

Dolar, ülkemizdeki barış ve huzur ortamından rahatsız olan karanlık odakların varlığına değinerek "Her şeye rağmen barış ve huzur ortamını devam ettirmeli bu konuda biz STK'lara ne düşüyorsa yapmalıyız” şeklinde Sivil toplum kuruluşlarını birlik ve beraberliğe çağırdı.

Dolar “Ülkemizdeki barış, huzur ve istikrar güçlü bir ekonomiye giden yolda çok önemli. Bu önemi bugün hep beraber görüyoruz. Yıllardır borç batağında olan ülkemizde bugün IMF ’e olan son borcumuzu da elhamdülillah ödedik. Avrupa da yaşanan ekonomik kriz’e rağmen ülkemiz hızla güçlenen bir ekonomiye sahip bunun en önemli sebebi ülkemizdeki barış, huzur ve istikrardır” şeklinde konuştu.

Ülke olarak hassas bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte karanlık odakların yeniden sahneye çıktığına dikkat çeken Dolar, “Millet olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Böyle hassas dönemde huzurumuzu kaçırmaya, istikrarımızı bozmaya yönelik hain faaliyetler karşısında duyarlılık gösterip, ülkemizin bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla sahip çıkarak karanlık odaklara en güzel cevabı vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıları nefretle kınayarak, bombalı saldırıda 50 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve çok sayıda vatandaşımızın da yaralanmasından duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Dolar, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti “Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırılar masum vatandaşlarımızı hedef almıştır. Bu tür saldırılarla ülkemizin istikrarına, birlik ve beraberliğine darbe vurulmaya çalışılmaktadır. Millet olarak, bu tür hain saldırılar karşısında daha fazla duyarlı olmalı, ülkemizin bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Gelin hep beraber bölgemizdeki STK lar ve işadamları olarak birlik ve beraberlik mesajları verelim Hataya Reyhanlıya karanfillerle gidelim acılarını paylaşalım.”

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2013 16:45
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDASİDEFOsman Dolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
S G genc 2013-05-15 08:38:32

yorumunuz hakaret içerdiğinden yayınlanmamıştır.

Avatar
MUSTAFA YILMAZ 2013-05-14 17:12:07

70 yillik terör mü?