Doğu esnafı ‘Karataş’ dedi

TESKOMB 12. Bölge Birliği Başkanlık Seçimleri Palan Otel’de yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Mürsel Karataş, üç yıl daha Doğu esnafına başkanlık yapacak.

admin
admin
18 Eylül 2021 Cumartesi 11:14
Doğu esnafı ‘Karataş’ dedi

Karataş, “Türkiye’nin en başarılı bölge birliklerinden biri isek bu hepimizin başarısıdır” dedi. Divan Kurulu Başkanlığını yapan TESKOMB Genel Başkan Vekili Murat Gümrükçü, “Napolyon ne demiş ‘para para para’ biz de esnafın para işini çözmek için buradayız” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği’ne bağlı Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve ayna zamanda Doğu Bölge Birliği Başkanı olan Mürsel Karataş, bir kez daha Doğu esnafına başkanlık yapacak.

TESKOMB 12. Bölge Birliği olağan genel kurulu Palan Otelde yapıldı. Divan Başkanlığını TESKOMB Genel Başkan Vekili Murat Gümrükçü’nün yaptığı kongrede divan başkan yardımcılığını Rahmi Durmazatar, divan üyeliklerini ise Suat Taşdemir ile Erdal Büyüktaş yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin gündem maddelerine geçildi. Sedanur Akpınar, Bölge Birliği Yönetim ve Denetleme Kurulu’nun faaliyet raporlarını okudu. Faaliyet raporları müzakere edildikten sonra oylandı ve ittifakla kabul edildi.

GÜMRÜKÇÜ: NAPOLYON NE DEMİŞ PARA PARA PARA

Divan Başkanlığını yapan TESKOMB Genel Başkanvekili ve Trabzon Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü, “Güzel kooperatifçilik paraya dayanıyor. TESKOMB olarak para sorununu çözeceğiz. Para yardımı sıkıntısı varsa çözelim. Çünkü parasız iş olmaz. Parasız kooperatifçilik yapılmaz. Napolyon ne demiş para para para. Para esnafın en büyük ilacı. Para varsa her şey güzeldir” diye konuştu.

Bölge esnafına TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün selamlarını ileten Gümrükçü, “TESKOMB Genel Merkezi olarak 24 saat için esnafımız için uğraşıyoruz. Esnafımızı asla ve kata parasız bırakmayacağız. Şimdiden tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.

BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISIDIR

Yönetim ve Denetleme Kurulu raporlarının ibra edilmesinin ardından seçime geçildi. Kongre salonundaki tüm üyelerin oylarıyla Üç yıllığına TESKOMB Bölge Birliği Başkanlığına seçilen Mürsel Karataş, geçmişte görev yapan tüm başkanlara ve yönetimlere teşekkür etti. “

“Bölge Birliği Başkanı olarak bu benim ilk seçimimdi, ilk kongre heyecanımdı” diyen Karataş, Genel Başkan Abdulkadir Akgül tarafından 3.5 yıl önce göreve getirildiğinden bugüne kadar Erzurum ve Bölge esnafı için seferber olduğunun altını çizen Karataş, “Genel Başkanımızı ve Genel Başkanvekillerimiz ile Genel Merkez yönetimini mahcup etmedim. 24 saat esnafımızın hizmetinde oldum. Başarılı hizmetlere imza attık. Esnafımızla bir olduk. Onlarla birlikte büyüdük. Birlikte bu noktalara geldik. Bir Bölge Başkanının başarısının altında yatan en büyük etkenlerden biri de personeldir. Ben de personelimizin de çalışmaları ve gayretleri sonucunda başarılı oldum. Bize güvenen Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül ile siz değerli esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a esnafa verdiği önem ve destekten ötürü teşekkür eden Karataş, göreve geldikleri günden beri kentte Erzurum Valisi Okay Memiş başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları, Halkbank Bölge Koordinatörlüğü ile Halk Bank Şube Müdürlerinden hep destek gördüklerinin de altını çizdi.

Halk Bank Bölge Koordinatör Yardımcısı Emrullah Okumuş da Halk Bank olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirterek, “Esnafımızla birlikte çalışmaktan bir hayli mutluyuz” dedi.

Seçimin ardından dilek ve temenniler bölümünde üyeler duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül başta olmak üzere Halk Bank Ayazpaşa Şube Müdürü Mustafa Ercan, Erzurum Şube Müdürü Gökhan Yiğit, kooperatif başkanları Haydar Aydemir, Mahmut Özdemir, H. İbrahim Yöney, Zakir Bayraktar, Cemal Aşkın, Onur Özkan, Yakup Kaya, Turgut Varınca, Necati Cangel, Vedat Canbek, Yavuz Karasu ve Av. Yücel Efe kongreye çelenk gönderdi.

TESKOMB 12. Bölge Birliği yeni yönetimi şöyle oluştu.

Yönetim Kurulu Asil: Mürsel Karataş(Başkan)Mahmut Özdemir, Zakir Bayraktar, Mahmut Turgut Varınca, Yakup Kaya, Necati Cangel, Cemal Aşkın, Haydar Aydemir, Yüksel Kaya, H. İbrahim Yöney ve Yavuz karasu…

Yönetim Kurulu Yedek üyeleri: Muhammet Yaşar Budak, Ali Özdemir, Fahrettin Satıcı, Suat Daşdemir, Erdal Acak, Muhsin Yılmaz, Sencer Musaoğlu, Abdurrahman Yalğın, Güney Erdoğan, Nurettin Atakan, Rahmi Durmazatar…

Denetle Kurulu Asil: Seyfettin Saka, Zeki Polat, Aydın Yılmaz… Denetleme Kurulu Yedek: İbrahim Çelik, Erdal Büyüktaş, Öztan Önal…

Merkez Birliği Temsilcileri: Mürsel Karataş, Haydar Aydemir, Mahmut Özdemir, Zakir Bayraktar, Yüksel Kaya… Yedek üyeler: Cemal Aşkın, M. Turgut Varınca, Necati Cangel, H. İbrahim Yöney ve Yakup Kaya…

Editör

Son Güncelleme: 18.09.2021 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.