DAPTA MEYVECİLİK GELİŞTİRME PROJESİ MASAYA YATIRILDI

Bölge illerindeki meyvecilik faaliyetlerini geliştirmek ve konuyla ilgili projeler üretmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı Erzurum’da yapıldı.

25 Ocak 2015 Pazar 22:57
DAPTA MEYVECİLİK GELİŞTİRME PROJESİ MASAYA YATIRILDI
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Aslantaş, Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdür Yardımcısı Hakan Murat Ünlü, DAP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, öncelikle bölgede meyvecilik faaliyetlerindeki mevcut durum ele alınarak sahip olunan avantaj ve dezavantajlara değinildi. Dünyada yetiştirilen meyve türleri ve Türkiye’nin bu konudaki tür ve çeşit zenginliğinin örneklerle ele alındığı toplantıda, bölgenin sahip olduğu meyvecilik kapasitesini daha etkin ve verimli kullanmak, uygun havzalarda modern meyve bahçeleri oluşturmak için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu.

Bölgedeki mevcut meyve tür ve çeşitlerini korumakla beraber bunlar üzerinde yapılacak ıslah çalışmalarının gerekliliğine işaret edilen toplantıda, uygun iklim ve toprak yapısının meyveciliğin gelişmesinde kilit rol oynadığı belirtildi. Meyve üretim faaliyetlerinin, çok üretip az kazanmak yerine katma değeri yüksek faaliyetlere yönelmesi gerektiği, iç ve dış pazarların durumları ve taleplerinin incelenmesi ve pazar boşluklarından yararlanılması, muhafaza, taşıma ve pazarlamada modernizasyona gidilmesi, Ar- Ge ve inovasyon faaliyetlerine ağırlık verilmesi, küresel iklim değişikliklerine uygun planlamalar yapılması gibi hususlara da değinildi.

Editör

Son Güncelleme: 25.01.2015 22:59
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDAP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.