DAP VE ÇİFTÇİ ÖRGÜTLERİNDEN ÇİFTÇİLERE BEDELSİZ PROJE DESTEĞİ

Erzurum’da hayvancılığın geliştirilmesi ve modern işletmelerin kurulması amacıyla DAP idaresi tarafından çiftçiler için bedelsiz birçok proje hazırlatıldı.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 20:59
DAP VE ÇİFTÇİ ÖRGÜTLERİNDEN ÇİFTÇİLERE BEDELSİZ PROJE DESTEĞİ
Erzurum’da hayvancılığın geliştirilmesi ve modern işletmelerin kurulması amacıyla DAP idaresi tarafından çiftçiler için bedelsiz birçok proje hazırlatıldı. 

Vali Ahmet Altıparmak, serbest duraklı ve bağlı duraklı büyükbaş besi ve sağmal sığır ahırı projeleri ile Merkez Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlatılmış olan küçükbaş tip ağıl projelerinin, yatırım yapmayı planlayan çiftçilere İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde hiç bir bedel talep edilmeden imza karşılığı teslim edileceğini söyledi.

Erzurum'da hayvancılığın geliştirilmesi adına hazırlanan projelerde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür eden Vali Altıparmak, ayrıca Merkez Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan 20-40-60 Büyükbaş Sağmal Sığır Ahır Projeleri ile ilgili bilgilerinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden temin edebileceğini belirtti.

Serbest duraklı ve bağlı duraklı büyükbaş besi ve sağmal sığır tip ahır projeleri hakkında, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı web sayfasında bulunan http://dap.gov.tr/index.php?lang=tr&page=145 adresinden de, isteyen çiftçilerin bilgi edinebileceği belirtildi. 

Çiftçilerin temin edebileceği projeler işe şöyle sıralandı; 

100 HAYVAN KAPASİTELİ SERBEST DOLAŞIMLI BESİ AHIRI PROJESİ

50 HAYVAN KAPASİTELİ SERBEST DOLAŞIMLI BESİ AHIRI PROJESİ

100 HAYVAN KAPASİTELİ BAĞLI SİSTEM BESİ AHIRI PROJESİ 

50 HAYVAN KAPASİTELİ BAĞLI SİSTEM BESİ AHIRI PROJESİ

100 HAYVAN KAPASİTELİ SERBEST DOLAŞIMLI KAPALI SİSTEM SÜT AHIRI PROJESİ

50 HAYVAN KAPASITELI SERBEST DOLAŞIMLI KAPALI SİSTEM SÜT AHIRI PROJESİ

100 BAŞLI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KARASAL BÖLGE

100 BAŞLI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SICAK BÖLGE

100 BAŞLI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SOĞUK BÖLGE

200 BAŞLI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KARASAL BÖLGE

200 BAŞLI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SICAK BÖLGE

200 BAŞLI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SOĞUK BÖLGE 

Editör

Son Güncelleme: 16.07.2015 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.