ÇİNLİ YATIRIMCILARDAN İHRACAT GİRİŞİMİ

Erzurum’da yatırım yapmayı planlayan Çinli bir hayvancılık firmasının yetkilileri, bölgenin pazar payı ve yatırım imkanları hakkında bilgi almak amacıyla Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti.

05 Şubat 2014 Çarşamba 13:50
ÇİNLİ YATIRIMCILARDAN İHRACAT GİRİŞİMİ
Daha önce İngiltere, Avusturya, Yeni Zelanda, Uruguay ve Brezilya’da ihracat yapan firma, şimdi de Erzurum’da yatırım yaparak sakatat ihracatı yapmayı hedefliyor.

Erzurum İhracatçılar Birliği ve sektördeki firmalarla görüşen Çin firması yetkilisi Huaipeng Mu ve yatırımcı grubu, Erzurum’daki hayvancılık sektöründe yatırım yapmayı düşündüklerini belirterek KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi uzmanlarından ildeki pazar payının konumu hakkında bilgi aldı. Bölgenin potansiyeli, genel yapısı ve yatırım imkanlarının tanıtıldığı Çinli yatırımcılara, Ajans destekleri hakkında bilgi verildi.

Çinli firma temsilcileri, daha sonra KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen’i makamında ziyaret ederek, bölgede yapmayı planladıkları yatırım konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özmen, bölgeye yabancı yatırımcı çekmenin önemine işaret ederek Yatırım Destek Ofisleri kanalıyla yeni yatırımcılara her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Editör

Son Güncelleme: 05.02.2014 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.