Büyükşehir'den dev termal yatırım

Erzurum'da 15 bin 250 metrekare alana termal tesis kurulacak

admin
admin
12 Eylül 2020 Cumartesi 09:54
Büyükşehir'den dev termal yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Kış turizminde elde ettiğimiz ivmeyi termal turizme de entegre ederek şehrimizin bu özelliğini tanıtım atağıyla Avrupa ölçeğine taşıyacağız" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentin turizmini çeşitlendirmek için 15 bin 250 metrekare alana "Pasinler Termal Tesisleri"ni inşa edecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Pasinler ilçesinde yapılacak tesiste, termal havuz, hamam ve sauna, beş yıldızlı otel konforu sağlayan aile odaları, toplantı ve spor salonu, çocuk oyun ile dinlenme alanlarıyla hizmet verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tesisin kentin turizmine yeni bir vizyon kazandıracağını belirtti.

Kentin turizm potansiyelini değerlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

"Kış turizminde elde ettiğimiz ivmeyi termal turizme de entegre ederek şehrimizin bu özelliğini tanıtım atağıyla Avrupa ölçeğine taşıyacağız. Bay ve bayanlar için ayrı ayrı tasarlanmış iki sosyal mekan olacak. Tesisimiz 4 kat ve 4 bloktan oluşacak. Kapalı otopark, soğuk hava deposu, soğuk ve sıcak su havuzu ile birçok ayrıntıyı düşündük. Proje Erzurum'un incisi olacak. Tesiste kişiye özel sosyal alanlar yer alacak ve geniş kapsamlı organizasyonlara ev sahipliği yapılacak."

TESİS BEŞ YILDIZLI OTELDEN FARKSIZ…

Beş yıldızlı otel konforunda olan tesis, şu ünitelerden oluşuyor: “Pasinler Termal Tesiste 42 aile odası bulunuyor. Tesiste havuz, sauna, banyo-wc ve dinlenme alanlarının olduğu 22 adet aile odası yer alıyor. Yine tesiste hamam, sauna, jakuzi, buhar odası ve masaj odasından oluşan iki adet bay ve bayan sosyal alan bulunacak. Bayan fitness salonu, bay fitness salonu, çocuk oyun alanları ve vitamin barlar, yine tesisin sunacağı imkanlar içerisinde yer alacak. Bununla birlikte oda katlarının her birinde 2’şer adet olmak üzere toplamda 6 adet suit oda ve yine her birinde 14 adet olmak üzere toplamda 42 adet standart oda bulunacak. Çatı arası katında da, tesise hizmet veren bir adet çok amaçlı salon yer alacak.”

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2020 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.