BÖLGEDE KÜÇÜKBAŞ HAVYANCILIĞİ GELİŞTİRİLMELİ

Erzurumlu İşadamı Hatip Kırkpınar, Doğu Anadolu Bölgesinde büyükbaş hayvancılıktan küçükbaş hayvancılığa geçilmesi gerektiğini söyledi.

18 Haziran 2013 Salı 14:01
BÖLGEDE KÜÇÜKBAŞ HAVYANCILIĞİ GELİŞTİRİLMELİ
Erzurumlu İşadamı Hatip Kırkpınar, “İlde hayvancılığın ayağı kalkması için büyükbaş hayvancılıktan küçükbaş hayvancılığa geçiş yapılması gerek. Geçmiş yıllarda Türkiye’de hayvancılık konusunda en gelişmiş iller arasında Erzurum tek il olarak gösteriliyordu. Erzurum’un eski günlerine dönmesi için, herkesin birlik beraberlik içerisinde olması gerekmekte. Ben bir Erzurumlu işadamı olarak Erzurum’un hayvancılık anlamında tekrardan ayağa kalkması için bu şehirde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi önemlidir ve Erzurum’lu çiftçilerimizin geçim kaynağı hayvancılıktır” dedi.

Geçmiş yıllarda Türkiye’de hayvancılığın en iyi durumda olduğu ilin Erzurum olduğunu dile getiren Kırkpınar, “Şimdi batığımızda çok geriye gittiğini görüyoruz. Horasan, Karayazı, Çat ve Aşkale ilçelerinde 30 yıl mevsimlik koyun peyniri yapıp sattım. Ama şimdi yapamıyorum bunun nedeni küçükbaş hayvan kalmamasıdır. İlimiz mera anlamında hiçbir ilde olmayan zengin bir meraya sahip. Önemli olan bu meracılığın iyi geliştirilmesidir. Üretmediğimiz için dışarıdan ithal et ve ot getiriyoruz. Eğer kendimiz üretirsek, kendi ırkımızı geliştirirsek yurt dışına hem et hem de ot satmış oluruz. Ancak bu şekilde Erzurum’un hayvancılığı ayağı kalkmış olur. İş hayatımda prensibim, birlik, beraberlik ve güç üzerinedir. Biz, başkaları gibi sözde Erzurumlu olmadık, lafla peynir gemisi yürütmedik. Yürümezde Erzurumlu hemşerilerimize yatırım dedik, yaptık. İstihdam alanı dedik, açtık. Bir araya geldik, güç olduk ve kazandık. Eski halimize dönmemiz için Erzurum çiftçisi kendi aklını kullanması lazım. Devletimiz çiftçiye tarım desteği veriyor. Besicilerimiz ve çiftçilerimiz bu desteklemeleri iyi değerlendirmelidir. Erzurum en çok göç veren il oldu. Bunun sebebi hayvancılığın burada çok iyi yapılmamasından kaynaklanıyor. Bu sorunları doğru olarak masaya yatırır isek çözüme çok kolay ulaşırız. Şehrimizi yöneten yetikliler ile Erzurumlu vatandaşlarımız el birliği ile herkes taşın altına gövdesini koymalıdır.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 18.06.2013 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.