Binlercesi iflasın eşiğinde!

YÖK’ün “üniversitelerde uzaktan eğitim” kararı, özel yurtları fena vurdu…

admin
admin
08 Eylül 2020 Salı 12:56
Binlercesi iflasın eşiğinde!

Siyaset ve bürokrasi bu soruna sırtını dönüyor ama bilinmeli ki gidişat çok vahim…

DEVLET BU SESİ DUYMALI…

Devletin kiraladığı yüksek kapasiteli tüm yurtlara, bir tane öğrenci olmadığı halde, her ay “garanti kapsamında” ödeme yapılırken, binlerce kişinin istihdam edildiği tüm özel yurtlar tek tek kapılarına kilit vurmaya başladı.

İFLASLAR YAĞMUR GİBİ YAĞIYOR

YÖK’ün bu kararından sonra ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da onlarca özel yurt borç batağına gömüldü. Kiralarını, çalışan ücretlerini ve borçlarını ödeyemez hale gelen özel yurtlar, karşı karşıya kaldıkları bu vahim sorunu anlatacak muhatap bulamıyor.

TUZU KURU GARANTİCİLER SOSYAL ADALETİ DİNAMİTLİYOR

Oysa diğer yanda vaktiyle devletle imzaladığı anlaşma gereği öğrenci olsa da olmasa da her ay parasını alan yüksek kapasiteli öğrenci yurtlarının keyfine diyecek yok! Sıfır maliyetle her ay yüzbinlerce lira devletten tahsil eden bu yurtlar, ne Maliye’yi ne de yurtları kiralayan ilgili kurumları rahatsız etmiyor!

İŞLETMECİLER S.O.S VERİYOR

Özel Yurtlar Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre, YÖK’ün bu kararından sonra, üniversite olan her şehirde ciddi bir işsizlik, art arda gelen şirket iflasları ve sosyal bir sorun yaşanacak. Devletin, giderek büyüyen bu soruna karşı ilgisiz kalması ise sert eleştirilere yol açıyor.

SADECE YURTLAR DEĞİL KANTİNCİLER DE BATTI

YÖK’ün bu alelacele kararı yalnızca özel yurtları iflasla baş başa bırakmadı. Bu kararla birlikte üniversitelerin bünyelerinde bulunan kantinler, kafeteryalar, yemekhaneler ve benzeri işletmeler de aynı biçimde etkilendi ve batma noktasına geldi. Toplumsal hayatın her alanında insanlar dilediği gibi hareket ederken yalnızca üniversitelerin kapısına kilit vurulması toplumda şaşkınlık uyandırdı. - Palandöken

Editör

Son Güncelleme: 09.09.2020 07:25
Anahtar Kelimeler:
Uzaktan EğitimErzurumIflas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.