Besicilere "Ümranhanım" ve "Tatlıcak" desteği

DAP Bölge Kalkınma İdaresince Erzurum, Kars, Ağrı ve Sivas'ta çiftçilere "Ümranhanım" ve "Tatlıcak" çeşidi 300 ton tritikale tohumu dağıtıldı.

admin
admin
25 Ekim 2017 Çarşamba 12:33
Besicilere "Ümranhanım" ve "Tatlıcak" desteği

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresince, Erzurum, Kars, Ağrı ve Sivas'ta çiftçilere "Ümranhanım" ve "Tatlıcak" çeşidi 300 ton tritikale tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresinden yapılan açıklamaya göre, DAP İdaresi ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arasında 4 Ekim'de "Yem Bitkileri Üretiminin Artırılması Projesi" kapsamında protokol imzalandı. Bu kapsamda Ağrı, Erzurum, Kars ve Sivas'taki 231 çiftçiye, 13 bin 592 dekara ekilmek üzere 300 ton tritikale tohumu dağıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, silaj yapımının teşvik edilmesi amacıyla besin değeri yüksek olan tritikale tohumu dağıtılmasını desteklediklerini belirterek, projede başarılı sonuçlar alındıkça desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Demir, amaçlarının besicilerin hayvanları için kullanacağı yem sorununa çözüm bulmak olduğunu vurgulayarak, "Silaj hayvanlarda et ve süt verimini artırıyor. Çiftçiye sertifikalı tritikale tohumu dağıtılıp silajı yapılarak hem çiftçinin bu yem bitkisi hakkında bilgi sahibi olmasını hem de silaj yapımını öğrenerek kaliteli kaba yem üretilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu bitkinin tohumunu en az 50 dekar arazisi ve 20 büyükbaş hayvanı olan çiftçilere dağıttıklarını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Proje çerçevesinde belirlenen illerde il ya da ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerince uygun bulunan 231 çiftçiye 13 bin 592 dekara ekilmek üzere 300 ton Ümranhanım ve Tatlıcak çeşidi tritikale tohumu dağıtımı gerçekleştirildi."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.