“BELEDİYELER YATIRIMCILARA DESTEK OLMALI”

Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, MÜŞİAD Şube Başkanı Taner Bayır’a yatırım amaçlı bazı projelerde ortak çalışma çalışabileceklerini söyledi.

22 Şubat 2015 Pazar 20:23
“BELEDİYELER YATIRIMCILARA DESTEK OLMALI”
Kaymakam Hacı Arslan Uzan, İlçe Belediye Başkanı Halis Özsoy ile birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Taner Bayır ve Başkan Yardımcısı Sıddık Takar ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Metin Barlak ve Altan Arslan ile görüşen Uzan, yaklaşık 5 ay önce göreve başladığını hatırlatarak, bu vesileyle hem tanışmak, hem de yatırımla ilgili projelerin hazırlanması konusunda işbirliği yapmak istediklerini açıkladı.

Belediye başkanı Halis Özsoy’da Uzundere olarak iş adamlarına her zaman kapılarının açık olduğunu ve belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İŞADAMLARININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI

MÜSİAD Şube Başkanı Taner Bayır ise, Erzurum ve bölgenin kalkınması için her zaman yerel yöneticilerle işbirliği yapmak istediklerini belirterek, ve bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bayır, ilk kez bir ilçe kaymakamı ve belediye başkanının MÜSİAD başta olmak üzere STK’lardan kalkınma için böyle bir talepte bulunduğuna da dikkat çekerek, Uzundere Kaymakamı Uzan ile belediye Başkanı Halis Özsoy’a bu hareketlerinden dolayı teşekkür etti. Başka Taner Bayır, özellikle belediyelerin iş adamlarına destek vermesi gerektiğinin altını çizerek; “Yerel yönetimler, özellikle başta büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyeleri yatırımcıya destek olmalıdır. Erzurum'da yatırıma gelen kişilere ön ayak olunmalı ve bu yatırımlar değerlendirilmelidir. Kısaca sanayi ve yatırım konusunda pozitif ayrımcılığa gidilmesi gerekiyor. Yatırım yapan iş adamlarını elimizden kaçırmamalı, aksine onların yatırım yapması için bizler tutmalıyız. İş adamlarına üretim yapmaları için sağlanan kolaylıkların bürokrasi ayağında maalesef yine çok büyük sorunlar var. İşadamları ve yatırımcıya daha fazla destek verilmesi lazım. Bürokratik engellerin aşılması için belediyelerin ve diğer kurumların fedakârlık göstermesini istiyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 22.02.2015 20:24
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMÜSİADTaner Bayır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.