Başkan Sekmen tekstilkenti gezdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen tekstilkenti gezdi.

admin
admin
20 Mart 2020 Cuma 00:37
Başkan Sekmen tekstilkenti gezdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Valiliği ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile birlikte hayata geçirdiği 'Tekstilkent Projesi' kapsamında kurulan fabrikaları gezdi.

Sekmen, Pasinler kara yolundaki 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 200 kişinin istihdamıyla üretime başlayan fabrikalarda kısa, orta ve uzun vadede 5 bin kişinin iş sahibi olacağı tekstilkentte incelemelerde bulundu.

Yetkililerle görüşen Sekmen, burada yaptığı açıklamada, tekstilkentte üretim yapan firmalardan birisinin 500 kişilik bir fabrika daha talep ettiğini aktardı.

Sekmen, şehir merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta kurulan fabrikaların 4 bin 360 metrekare kapalı alandan oluştuğunu belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tekstil kentte her türlü tedbirin alındığını anımsatan Sekmen, "Virüs salgını sebebiyle tüm tedbirler alınmış durumda. Çalışanların sağlığını önemsiyoruz ve aldığımız tedbirler sayesinde üretimin aksamamasına özen gösteriyoruz." diye konuştu.

Sekmen, ziyaretinde çalışanlara da kısa bir süre sohbet etti.

“TÜRKİYE’NİN YENİ TEKSTİL MERKEZİ İNŞALLAH ERZURUM OLACAK”

Tekstilkent sayesinde Erzurum’un Türkiye’nin yeni tekstil merkezlerinden birisi haline geleceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tesis yöneticileriyle durum değerlendirmesi de yaptı. Sekmen, Tekstilkent’teki inceleme gezisini sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu mesajla paylaştı: “Yakın zamanda şehrimizde bir rüyayı daha gerçeğe dönüştürmüş ve Erzurum Valiliği'mizle birlikte istihdamda vizyon projemiz ‘Tekstilkent’in üretime başlamasını sağlamıştık. Şimdi de bu tesisimizi gezerek üretime şahit olmanın mutluluğunu yaşadık. Erzurum için çok çalışarak her geçen gün daha da büyüyeceğiz.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.