BAŞARILI İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nce 30 milyon doların üzerinde ihracat yapan firmalar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

14 Nisan 2012 Cumartesi 13:42
BAŞARILI İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Palandöken Palan otel’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın himayelerinde, bölgeye verdiği destekle ihracatta önemli bir artış kaydedildiğini belirterek, “Düşünen fikir oluşturan, üreten, çalışan, cesaret eden, risk alan, istihdam sağlayan, katma değer oluşturan, mücadele eden, kendi dünyasından çıkıp dış dünyaya açılan, rekabet eden, bir saniye durmadan koşan hep koşan ihracatçılarımızın yanında olan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak öncelikli amacımız, firmalarımızın uluslar arası piyasalardaki rekabet gücünün artırılması ve ihracat potansiyeli olan ürünlerimizin dış pazarlarda daha etkin tanıtımı yönünde yapacağımız çalışmalarla, yeni ihracatçılar kazanmak, mevcut pazarlardaki payımızı artırmanın yanında, yeni pazarlara kalıcı şekilde girmek, ihracata konu ürün yelpazesin genişletmek, böylece bölgemiz ve birliğimiz ihracatında yakalamış olduğumu artış eğilimini sürdürülebilir hale getirmektir.” dedi.
İhracatçılara yapmış oldukları başarılı çalışmalar ve gerçekleştirmiş oldukları ihracatla, ülkemizin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolar rakamına ve ayrıca istikrara, istihdama, refaha, kısaca ülkemizin lider ülke yolundaki bütün stratejilerine katkılarından dolayı birer plaketle takdir ve teşekkürlerini sunduklarını anlatan Şengel, “Yaptıkları ihracatla göğsümüzü kabartan değerleri ihracatçılarımızı şahsım ve yönetimim adına tebrik ederken, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Törende Birlik kanalıyla en fazla ihracat yapan Gemlik Gübre Sanayi A.Ş, Gemikaya İnş. Taah. Ve Dış Tic. Ltd. Şti., Arif Sancak Uğursan Tic. İth. İhr. ve Sınır Tic., Summa Turizm Yatırımcılık A.Ş., Yaycılı Kardeşler Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti., Ayaz Dış Ticaret Ltd. Şti., Cemal Sala Çavuşoğlu Tic. İth. İhr. ve Sınır Tic., Lokman Turgut Turgut Ticaret İth. İhr. ve Sınır Tic., Zinar Export İmport Dış. Ticaret Ltd. Şti., Pusula İthalat İhracat ve pazarlama A.Ş yöneticilerine, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş ve DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Aras, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer akarsu, Abdulvahap Aldatmaz, Ömer Dengizek ve Ahmet Çebi tarafından plaketleri verildi.
Ödül töreni sonunda ödül almaya hak kazanan ihracatçılar DAİB yönetimi ile birlikte toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 14.04.2012 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.