AZİZİYE BELEDİYESİ, ‘HAYIR KÖPRÜSÜ’ KURDU…

Aziziye Belediye Başkan Fatih Cengiz, bölgedeki yatırımcı ve işadamlarını ziyaret ederek, fikir alış-verişinde bulunuyor.

26 Temmuz 2011 Salı 10:02
AZİZİYE BELEDİYESİ, ‘HAYIR KÖPRÜSÜ’ KURDU…
Aziziye Belediyesi, bölgede yatırım yapan işadamları ile yoksul vatandaşlar arasında ‘hayır köprüsü’ kurdu. Bölgede özel bir ekip kurarak, zabıta ve muhtarlar ile birlikte ihtiyaçlı vatandaşların envanterini çıkaran Aziziye Belediyesi, Ramazan ayı öncesi yaklaşık 4 bin vatandaşa gıda yardımında bulunmayı hedefliyor.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Zor şartlar altında fedakarlık örneği sergileyerek, Erzurumlu’ya istihdam sağlayan, şehir insanına iş ve aş imkanı sunan her yatırımcı bizim başımızın tacıdır.” dedi.
Bölgedeki yatırımcı ve işadamlarını ziyaret eden Başkan Cengiz, görüş alış verişinde bulunuyor. Şehrin geri kalmışlık zincirini üretim ve istihdamla kırabileceğini ifade eden Başkan Cengiz, bu noktada bölgede yatırım yapan iş adamlarına da destek olma konusunda çaba sarfettiklerini belirtti.
YATIRIMCILARLA İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Bölgedeki işadamlarıyla da sürekli işbirliği ve dayanışma içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Cengiz, “Şehirlerin gelişmesinde ve kalkınmasında yerel yönetimlerin üstlendiği sorumluluğun başında yatırımcı ve müteşebbislerin önünü açmak ve onlara destek olmak gelmektedir. Aziziye Belediyesi olarak, ilçemizde yoksulluğun ve işsizliğin önlenmesi başta olmak üzere, ilçenin çekim merkezi haline gelmesi noktasında ciddi çalışmalarımız oluyor. Biz yapacağımız çalışmalarda toplumumuzun her kesimiyle istişare ettiğimiz gibi, kalkınmanın temel dinamikleri olan işadamlarımızla da fikir paylaşımı ve işbirliği noktasında istişare ediyoruz. İşadamlarımızla güzel bir işbirliği ve gönül köprüsü kurarak, ilçemizi gözde bir turizm ve çekim merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve halkımızdan gördüğümüz destek yarınlara daha umutla bakmamıza neden oluyor. Bölgedeki yatırımcılar, sevdaları ve hayalleriyle ufuk açmış ve bölgemize ciddi katkı sunmuşlardır.” ifadelerini kullandı.
AZİZİYE’NİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ
Belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili de işadamlarını bilgilendiren Başkan Fatih Cengiz, kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin geleceğinin yeniden planlandığına işaret ederek, Gezköy ve Ilıca’da uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle ilçe nüfusunda yaklaşık 10 bin dolayında bir artışın hedeflendiğini ve yatırımların da bu doğrultuda yapılması gerektiğini kaydetti. Açılan yeni imar yollarıyla ilçenin her geçen gün büyüdüğünün altını çizen Başkan Cengiz, belediyecilik hizmetlerinde ilçeye adeta çağ atlatarak, Aziziye’nin yaşam merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.
İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR
Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktası olan Ramazan ayında yapılan yardımlarda işadamlarının da büyük katkı sunduğunu belirten Başkan Cengiz, “Farklı bir iklimde idrak edilen Ramazan ayında, titiz bir çalışma sonucu tespit ettiğimiz ihtiyaçlı aileleri hayırsever işadamlarımızın destekleriyle sevindiriyoruz. Zengin ile fakir arasında kurduğumuz hayır köprüsü sayesinde 4 bin civarında vatandaşımıza gıda yardımında bulunacağız. Destek olan hayırseverlere ilçe sakinleri adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işadamları da Başkan Cengiz’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, yerel yönetimlerle sürekli işbirliği içerisinde olduklarını, ilin sosyo ekonomik kalkınması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını belirttiler.
AYABAKAN DA KATILDI
Başkan Cengiz’in bir hafta boyunca sürdürdüğü işadamları gezisine Başkan Yardımcısı Hadi Zaimoğlu da katılırken, Kocaeli Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı olan Erzurumlu Köksal Ayabakan da bazı ziyaretlerde Başkan Cengiz’e eşlik etti. Ayabakan da, Erzurumlu işadamlarının gösterdiği sıcak ilgi ve hayırseverlik yarışı karşısında gururlandığını ve yardımseverlik kültürünün Doğu’da tüm yoğunluğuyla yaşandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
ZİYARET EDİLEN FİRMALAR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bir hafta boyunca sürdürdüğü hayır köprüsü gezisinde şu firmaları ziyaret etti: “TEMA, Altıntaş Gıda, Korkmaz Şirketler Grubu, Akgün İnşaat, Solakoğlu İnşaat, Yardımcı Ticaret, Meral AVM, Cimilli AVM, Güney Tavukçuluk, Bayramoğlu Yem, Beşler Un ve Yem, Doğutaş, Birlik Un, Sümer Lojistik, İstikbal Mobilya, Çoban Itriyat, Kadakçıoğlu, Erka Market, Erzurum Beton, Doruk Gıda, Babacan Kuruyemiş, Baynur Mobilya, Burak Gıda, Çakıroğlu Petrol, Şahika Boya, Zeki Pazarlama, Tezel Kargo, Kompen, Hayat Şeker, Yetimoğlu Petrol, İkizler İnşaat, Güler Petrol, ENKABE, Yuvakur Mağazası, Mercedes Benz, Doğan Tİcaret.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.