​​​​​​​Artık süt de para ediyor hayvan da…

Soğuk süt zincirinde ikinci faz güney ilçelerde…

admin
admin
01 Aralık 2020 Salı 00:12
​​​​​​​Artık süt de para ediyor hayvan da…

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası’nın birlikte yürüttüğü ve şu ana kadar da ciddi bir başarı sağlanan soğuk süt toplama uygulamasında, merkez köylerden sonra şimdi de projenin ikinci ayağı için start verildi.

AMAÇ, ZİNCİRE YENİ HALKALAR EKLEMEK

KUDAKA’nın kaynak sağlayarak desteklediği projede, geçen yıldan buyana özel dizayn edilmiş tanklar sayesinde onlarca köyde yüzlerce köylünün sütü kapıdan alınıyor ve hiçbir zarara uğramadan imalatçıya ulaştırılıyor. Ticaret Borsası’nın fiilen yürüttüğü bu anlamlı hizmet, çok yakın bir zamanda tank filosuna eklenecek yeni araçlar sayesinde bu kez Hınıs başta olmak üzere güney ilçelere taşınacak.

VALİ MEMİŞ: YENİ KAYNAK BULDUK

Palandöken’e özel açıklama yapan Vali Okay Memiş, projenin yeni etabı için Tarım Bakanlığı’ndan bir buçuk milyon liralık bir kaynak bulduklarını söyledi. Vali Memiş, bu ek kaynak sayesinde yeni tanklar alacaklarını ve bu araçların yalnızca güney ilçelerdeki soğuk sütü toplayacağını vurguladı.

ÜRETİM DE ARTTI HAYVAN SAYISI DA

Soğuk süt zinciri uygulaması sayesinde, bir yıl öncesine kadar neredeyse para etmeyen ya da verimli değerlendirilemeyen tonlarca süt, hem üretime dönüşüyor hem de hayvancılık yapan köylerdeki vatandaşlarımıza parasal destek sağlıyor. Böylelikle süt ineği besleyen vatandaş sayısında önemli bir artış yaşandı.

Palandöken

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSüt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.