ARAP MİLYARDER MUHAİDİB, ERZURUM'DA

Dünya'nın önemli zenginlerinden Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi.

18 Ocak 2015 Pazar 23:45
ARAP MİLYARDER MUHAİDİB, ERZURUM'DA
Arap işadamları, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Dubai ve Körfez ülkelerinde yatırım danışmanlığı yapan Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Demirhan ile birlikte özel bir jetle kente gelen Arap milyarder Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, halk oyunları ekibi ve ciritçiler tarafından karşılandı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Selami Keskin, Protokol Müdürü Mahmut Bektaş, ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz, Palandöken A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Sekmen, ESKER Genel Müdürü Baran Zahit Türk, SPOR A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, Başkan Danışmanı Turgut Turan, Xanadu Snow White Oteli'nin sahibi Can Dikmen ve diğer yetkililerin hazır bulunduğu karşılama töreni sonrası, Erzurum Evleri'ne geçildi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Erzurum Ekonomi Raporu heyete brifing halinde sunuldu. Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, beraberindekilerle daha sonra Pasinler ve Aşkale ilçesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım alanlarında inceleme yaptı. Arap heyeti daha sonra Fırat Nehri'nin başlangıç noktalarından Dumlu Baba Pınarı'nı barındıran bölgede araştırma yaparak, burada nehirden akan eşsiz suyun tadına baktı. İşadamı Muhaidib ve Başkan Sekmen, ardından Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Termal Tesisleri, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum AVM, Rüstem Paşa Bedesteni ve Taşmağazaları gezdi. Arap işadamları, Xanadu Snow White Otel'de Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel'in de yer aldığı heyetle bir araya geldi.
 
BÜYÜKŞEHİR, EKONOMİYE DE KAFA YORUYOR 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Arap heyetinin gezisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, şu görüşlere yer verdi: "Dünya'nın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi Arabistanlı işadamı  Sulaiman Al Muhaidib sağ olsun davetimi kırmayıp Erzurum'a geldi. Kendisinin de yer aldığı heyetle birlikte şehrimizde önemli temaslarda bulunduk.  Arap işadamı Muhaidib Beyefendi, Erzurum'da kurulması düşünülen 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik ve gıda sektörüne yönelik yatırımlarla ilgili araştırma yaptı. İnşallah Hükümetimizin de desteğiyle bu düşüncenin hayat bulması için var gücümle çalışacağım. Hayvancılık ve gıda yatırımı için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizler daha önceki beyanatlarda ifade ettiğimiz gibi '2015, Erzurum'un kalkınma yılı olacak demiştik' Erzurum Büyükşehir Belediyesi sadece yerel hizmetlerde sınırlı kalmıyor. Şehrin topyekun büyümesi için ekonomide de kafa yoruyor. Bizler, bu güzide kenti iktisadi ve sosyal yatırımlarla da şahlandıracağız. Bugün bu fikrin zeminini oluşturuyor ve şehirle alakalı kollektif kalkınmanın temeli hep birlikte atıyoruz."

Editör

Son Güncelleme: 18.01.2015 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhammet güllük 2015-01-19 00:06:57

Maşallah maşallah durmak yok çalışmaya devam