ALİM: 5084 DEVAM ETMELİ

Erzurum Genç Girişimci İş Adamlar Derneği (ERZURUMGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, istihdam desteği olarak nitelendirilen 5084 sayılı teşvik yasasının 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini belirterek, 49 kentte uygulanan yasanın uygulama süresi uzatılmadığı takdirde bu yasadan yararlanan 31 bin işletmeyle 400 bin, aileleri ile birlikte 1 milyon 500 bin kişinin bundan etkilenebileceği ve kayıt dışında artış yaşanabileceğini söyledi.

24 Aralık 2012 Pazartesi 16:39
ALİM: 5084 DEVAM ETMELİ
ERZURUMGİAD olarak Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bölge Milletvekillerine ve Genel Merkezimize TUGİK’e 5084 sayılı teşvik yasasının hakkında rapor hazırlayarak mektupla bildirildiğini dile getiren Alim, “Basında yapmış olduğumuz açıklamalar ve genel merkezimize göndermiş olduğumuz raporumuz sonucunda Genel Başkanımız ulusal tv lerde ve ulusal basın toplantısı ile konuyu gündeme taşıması kamuoyunda geniş yankı bulmuştur.
Daha sonrada Sağlık Bakanımız Prof Dr. Recep Akdağ’ ın Müsteşarı bizzat arayarak göndermiş olduğumuz mektubun kendilerine geçtiğini ve Sn Bakanımızın konuyu paylaşarak konuyu ilgili mercilere bizzat Sağlık Bakanımızın kendinin ileteceğini bildirdi. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanımıza konuyu yakından takip ederek ilgilendikleri için bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a ve TUGİK Genel başkanımıza teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye ekonomisinin küresel krize rağmen büyüdüğünü ve tüm dünyada gıptayla bakılan bir konuma ulaştığına “Ülkemiz böylesine ciddi bir ivme yakalamışken, iş dünyamız tüm gücüyle üretime, istihdam yaratmaya ve ekonomiye katkı sağlamaya odaklanmışken, bu gidişatı frenleyecek gelişmelere sebebiyet verilmemesi gerektiğini ifade eden Alim, “Türkiye bugün dünyanın 17. büyük ekonomisidir ve yaşanan ekonomik krize rağmen en güçlü finansal sisteme sahip ülkedir. Bölgesel bir aktör olmaktan öte küresel bir aktör olmuştur. Bizim en önemli sorunumuz işsizliktir. 5084 sayılı yasanın uzatılmamsı hailden Anne karnında doğmamış olan çocuğa neşter vurulması olarak niteliyorum

İş dünyası olarak beklentimiz 5084 Sayılı Teşvik Yasa’nın uygulamasının süresinin en az 5 yıl uzatılması yönündedir. Bu sayede hem üretim kapasitesinde artış yaşanması, hem de yeni yatırımların hayata geçirilmesi mümkün olacak, Türkiye ekonomisi yoluna aynı hızla devam edecektir.”

Editör

Son Güncelleme: 24.12.2012 17:00
Anahtar Kelimeler:
ALİM: 5084 DEVAM ETMELİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.