AKTİF İŞ KADINLARINDAN DOĞU KARADENİZ GEZİSİ

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği, üyelerine iki günlük Doğu Karadeniz gezisi düzenledi.

19 Haziran 2015 Cuma 00:47
AKTİF İŞ KADINLARINDAN DOĞU KARADENİZ GEZİSİ
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği, üyelerine iki günlük Doğu Karadeniz gezisi düzenledi. Yapılan kültürel ve turistik gezi, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerini içerdi. Gidiş güzergâhı Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon’a, dönüş ise Rize, İkizdere, Ovit Geçidi ve İspir üzerinden Erzurum’a yapıldı. 

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu, derneğin bir yıllık yoğun çalışmalarına bu gezinin bir ödül olduğunu belirtti. Sevginin temelini oluşturan şeylerin bilgi, sorumluluk ve ilgi olduğunu kaydeden Saltuklu, “Ülkesi hakkında bilgi sahibi olunmadan, ilgi duyulmadan sorumluluk sahibi olunmaz. Her bir vatandaşın ülkesine sevgisi ancak böyle oluşur. Ülkemizdeki ekonomik, kültürel gelişmeleri kitap sayfalarından değil, daha yakından görerek, gözlemleyerek ve değerlendirmeler yapmak gerekir. Ülkemizi tanımadan elbette sağlıklı değerlendirmeler yapılamaz.” dedi.

“Üyelerimiz için dört mevsimi aynı anda yaşamak, yüksek dağ tepelerinde dağınık yerleşim yerlerini görmek, zor şartlarda yaşantıları gözlemlemek büyük bir kazanç oldu.” diyen Saltuklu, şunları söyledi: “Yine onlar Erzurum’un ekonomik ve kültürel değerini ve gelişmişliğini ancak bu geziyle karşılaştırma fırsatı buldular. Eksiklerimizi ve fazlalıklarımızı gözlemlediler. Bu gezinin yapılmasına katkı sunan İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı Koordinatörlüğü ile Koordinatör Prof. Dr. Mükerrem Kaya’ya derneğim ve üyelerim adına çok teşekkür ediyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 19.06.2015 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.