AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN YENİ AKTÖRÜ ERGAZ BLUEPET

Ergaz Bluepet geleneksel iftar yemeği Erzurum’da Palandöken Kayak Merkezi’nde bir otelde yapıldı.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 20:46
AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN YENİ AKTÖRÜ ERGAZ BLUEPET
İş dünyasının yanısıra siyasilerinde katılım gösterdiği iftar programında Ergaz A.Ş. Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Erzurum’un ulusal markası olan Ergaz’ın Bluepet markasıyla iddialı şekilde girdiği akaryakıt sektöründe emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. 

Ergaz Bluepet ailesinin Erzurum iftar yemeğine, Ergaz Bluepet A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri, Almanya’nın Erzurum Fahri Konsolsu Yılmaz Kuşkay, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, OSB Başkanı Zafer Ergüney, Erzurum Büyükşehir Belediyesi genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve yaklaşık 300 davetli katıldı.

TSE BIZI “MÜŞTERI DOSTU MARKA” OLARAK BELIRLEDI

Ergaz Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ebubekir Yağız, “Bizler üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Çok önemli bir sektörde aktör olma adımını attık. Ülkemizde akaryakıt sektöründe yüzde 70 oranında emperyal güçlerin hakim olduğu piyasada Ergaz Bluepet güvenilir markasıyla, sermaye gücüyle, kalitesiyle vizyonuyla yola çıktı. Bu pazardan pay almaya gayret ediyor. Ürünlerimiz güvenilir, sigortalı şekilde hizmet veriyoruz. Biz bu sektörde Ergaz Bluepet olarak markamıza güveniyoruz, sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz.

Belki Türkiye’nin yeni bir akaryakıt markasına ihtiyacı yoktu. Lakin biz, milli bir marka olarak bu topraklarda doğduk. Çok ortaklı fakat başarılı bir şirket olmanın haklı gururunu yaşarken, birlik ve beraberlik adına güzel bir örnek teşkil ettiğinin de altını çizmek gerekir.

Akaryakıt sektörüne Bluepet olarak girdiğimiz bu yolda, uzun ve çetin bir yolculuğun bizi beklediğini biliyoruz. Bluepet olarak zirveye ulaşmak için çok çalışacağız. Geçen yıl Ergaz Bluepet istasyon sayımız iki adet idi, bugün ise 12 adet istasyona ulaştı. 2014 Yılı sonuna kadar hedefimiz 50 istasyon, 2015 yılı için ise hedef, 150 istasyon.

ERZURUM HALKININ LPG’DE ERGAZ’I TERCIH ETMESINI BEKLIYORUZ

Ergaz gaz sektöründe Erzurum’da % 30 oranında bir satış hacmine sahip, neden % 70 oranında olmasın. Erzurum halkı Ergaz’ı tercih etmelidir, çünkü kendi markamız, % 100 yerli sermayedir. Ergaz Bluepet, Türkiye’nin gücüdür. Dünya standartlarında kaliteli ürünleri depolarımızdan müşterilerimize sunacağız. Ergaz’ı tüketiciler biliyor ve tanıyor. Eminim güvenilen ve bilinen Ergaz’ın gücü, Bluepet’i daha yükseklere taşıyacak. Zira, müşteri memnuniyetine gösterdiğimiz hassasiyetler sayesinde TSE ile kurumsal olarak aramızda yaptığımız mukaveleye göre markamızı, “ Müşteri Dostu Marka” olarak belirledi”

ERGAZ BLUEPET, “MÜŞTERI DOSTU MARKA”

Ulusal Sermaye’nin Gururu, LPG markası Ergaz, 2013 yılında Bluepet markasıyla girdiği akaryakıt istasyon ağını Türkiye genelinde genişletmeyi sürdürüyor.

Yıllardır LPG sektöründe marka değerine duyulan güveni sarsmayan Ergaz, Bluepet markasıyla girdiği akaryakıt sektöründe de aynı özgüven ve istikrarlı büyüme heyecanını müşterileriyle yaşamaktadır.” Dedi.

KAÇAKÇILIKLA ETKIN ŞEKILDE MÜCADELE EDILMELI

Akaryakıt sektörünün en büyük sıkıntısının kaçak ürün kullanılması olduğunu dile getiren Yağız, “ Kaçakçılıkla devlet olarak millet olarak ciddi mücadele edilmesi gerekiyor. Ülkemizde maalesef bir çok sektörde olduğu gibi akaryakıt sektöründe de kaçakçılık konusunda, çok ciddi bır sıkıntılar yaşanmaktadır. Hem haksız rekabet hemde kalite kaybı meydana gelmektedir” dedi.

KESKİN, ERGAZ’IN YANINDAYIZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in başka bir programı olmasından dolayı katılamadığı iftar yemeğine Başkanı temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin katıldı. Mehmet Sekmen Başkanın hem selamını iletirken hemde Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Ergaz’ın yanında olduklarını belirtti. Keskin, “Ergaz’ın dahada büyümesi için her zaman yanında olacağız” dedi.

ERGAZ BLUEPET HAKKINDA

1978 yılında Erzurum’da kurulan “Ulusal Sermaye’nin Gururu” Ergaz, ana faaliyet alanı LPG dağıtım ve satışı olan bir şirkettir. Ergaz’ın 736 ortağı bulunması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) mevzuatına tabi, kısmen halka açık bir şirket yapısı mevcuttur. 1978’de ilk tüpü dolduran Ergaz, bugün artık Bluepet markasıyla akaryakıt sektörüne de adım atarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir enerji şirketi haline geldi. Ergaz Türkiye’nin ilk 500 sanayi şirketi arasındadır. 2012 yılı itibariyle 153 milyon cirosu, 40 bin ton LPG satışı, 270 çalışanı ve 3 bin kişilik dolaylı istihdamıyla müşterilerine; 81 ilde 105 lisanslı bayisiyle otogaz hizmeti, Ergaz tabelasıyla tüm Türkiye’de 480 bayisinde tüp gaz hizmeti ve dökme LPG hizmeti veriyor.

Editör

Son Güncelleme: 26.07.2014 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.