"8. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı" açıldı

Vali Okay Memiş, "İnsanlarımıza helal yoldan istihdam sağlamanın derdindeyiz. Laf değil iş üretmeye gayret ediyoruz" dedi.

admin
admin
06 Aralık 2019 Cuma 07:08
"8. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı" açıldı

Erzurum'da istihdama yönelik faaliyet yürüten özel sektörden firmaların katılımıyla "8. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı" düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Atatürk ile Erzurum Teknik üniversitelerinin öncülüğünde Yakutiye ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara, yurt içinden 92 firma katılıyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş, açılışta yaptığı konuşmada, kentte istihdamın artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İstihdama yönelik proje ve yatırımları desteklediklerini ifade eden Memiş, "Kamunun kaynaklarının bir lirasını bile çarçur etmeme gayretindeyiz. Bir Türk lirasını bile şatafat ve gösterişte değil vatandaşın hizmetinde ve emrinde kullanıyoruz. İnsanlarımıza helal yoldan istihdam sağlamanın derdindeyiz. Laf değil, iş üretmeye gayret ediyoruz." dedi.

Memiş, Erzurum Havalimanı'na kurulması planlanan ve uçakların olumsuz hava koşullarında da iniş kalkış yapmasına olanak sağlayan CAT 3A sisteminin tamamlanamaması konusundaki eleştirileri doğru bulmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili hem idarenin hem müteahhit firmanın hem de kusur varsa ilin valisi olarak kendi üzerime de alıyorum. Kentteki insanların moralini bozmak için bunu fırsat bilenler var. Bu kentin moralini kimse bozmaya çalışmasın, buna müsaade etmeyiz. Kimin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Biz işimizi yaparak bu kente değer katmaya çalışıyoruz. Sorunları olanlar varsa gelip bizimle yüz yüze konuşsunlar. Sorunu çözme noktasında ciddi adımlarımız var. Vatandaşlarımızı mağdur etmeme gayretindeyiz. Bir gram emeği olmayıp, kente değer katan insanların moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok. Biz boğazından bir kuruş haram para geçmeyen kamu görevlileriyiz, yaptığımız işin farkındayız. Bu işlere de pabuç bırakmayız."

Erzurum milletvekilleri ve ildeki yöneticilerle gerçekleştirdikleri toplantılarda kente en az 10 fabrika daha yapma kararı aldıklarını dile getiren Memiş, bunlardan ikisinin neredeyse hazır durumda olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de üretim ve istihdamı artırmayı arzuladıklarını anlatarak, "Hangi tesisi, hangi güzel hizmetleri yaparsak yapalım aç ve işsiz insanların derdini gidermez. Belediye olarak şehrin turizm ve hayvancılık şehri olmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönem içinde Valimiz ve siyasilerimizle Erzurum'da önemli adımlar atarak bu alanda da eksiklikleri gidereceğiz." diye konuştu.

TEKSTİLKENT STANDLARINA AKIN VAR

İki gün sürecek fuar için Erzurum’da bulunan kayıtlı 36 bin işsiz, fuarda iş bulabilmek için stantların önünde formlar doldurdu. Önümüzdeki günlerde işçi alımına başlayacak olan ve kadın istihdamını arttırmak için önemli projeler içerisinde bulunan Tekstilkent firmaları içinde, başvuruda bulunanların sayısı oldukça yoğun oldu.

İş gücü taleplerini karşılamak için fuara, 72 özel, 20 kamu kurum ve kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu katılım sağladı. Fuarın açılış töreninde konuşan İŞKUR Müdürü Abdulkadir Mutlu, istihdam fuarının iş gücüne ihtiyacı olan işverenlere ve iş talep edenlere yönelik bir fırsat olduğunu açıklarken, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Tekstilkent'te fabrika binalarının tamamlandığına değinerek, Tekstilkent’in istihdamı arttıracağını söyledi. En önemli konunun üretim olduğuna vurgu yapan Yücelik, fuarda yaklaşık 2 bin insana istihdam sağlanacağını belirtti.

Başkan Yücelik, “Şehrimiz, zor iklim şartlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada yer alıyor. İlimiz ve bölgemizdeki işletmelerimiz de aynı şekilde bu zor coğrafyada üretim yapmaya, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkı sunmaya çaba gösteriyor. Bu sebeple; firmalarımız, üretim maliyetlerinde olduğu gibi istihdam yükünün hafifletilmesi için de her zaman devletimizin teşvik ve desteklerine ihtiyaç duyuyor. Gelişmiş ya da gelişmekte olan her ülkede uygulanan Ücret ve İstihdam Sübvansiyonları, işsizlikle mücadelede uygulanan yöntemlerden biridir. Bu yöntem istihdamı artırma amacı taşımaktadır” dedi.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya, “Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sorunu işsizlikle mücadele. Erzurum’da 36 bin işsiz mevcut. Nitelikli eleman sorunu var. Herkes iş istiyor, herkes kapıda ancak bizim amacımız nitelikli eleman yetiştirip, elemanları piyasaya kalıcı istihdam olarak sürmek” dedi.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen fuar, bugün (Cuma) sona erecek.

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2019 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.