Hem israfın önüne geçilecek hem de hayvanlara yem olacak

Geçen hafta Aşkale ilçemizde Aşkale belediyesi Başkanı Ahmet Yaptırmış’ ın ilçenin muhtelif yerlerine ve site önlerine koymuş olduğu çok güzel bir projesine tanık oldum.

“BAYAT EKMEK TOPLAMA KUTUSU“

Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ile de görüştüğümde Belediye tarafından ilçe genelinde bayat ekmekleri toplama ve değerlendirme projesi başlattıklarını Belediye tarafından ilçe genelinde hayata geçirilen ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesi ile israfın önüne geçilecek, toplanan ekmekler yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem Olarak verdiklerini söyledi

Haricinde yapmış olduğum araştırmalar neticesinde birçok belediyenin bu tür projeler başlattığını gördüm

Birçok il ve ilçe Belediyeleri tarafından hayata geçirilen proje kapsamında kent merkezinde bina ve site yanına konulan bayat ekmek kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanıyor.

İsrafın önüne geçilerek çöpe atılmaktan kurtarılan bayat ekmekler, hayvan barınaklarına kazandırılarak, yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olarak veriliyor.

Erzurum da Mevsim şartlarının ağır geçmesinden dolayı sokak hayvanları olumsuz etkileniyor. Soğuk kış mevsiminden muzdarip olan sokak hayvanları birde besinsiz kalıyor.

Çöpe giden bayat ekmekleri barınak ve sokak hayvanların beslenmesinde değerlendirmek gerekmez mi?

Türkiye´nin çeşitli şehirlerinde bayat ekmek toplama kutuları varken Erzurum da neden omasın.

Günden güne birçok il ve ilçelerde yaygınlaşan “ BAYAT EKMEK TOPLAMA “ Kutusu Erzurum gibi bir il ve tüm ilçelerinde neden olmasın.

Ülkemizde maalesef inanılmaz boyutlarda ekmek israfı gerçekleşiyor. Araştırmalara göre, Türkiye´de bir yıl içinde 1,7 milyar ekmek çöpe atılıyor; bu da günde 4 milyon 900 bin ekmek anlamına geliyor. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde belediyeler bu soruna bir nebze olsun çözüm bulabilmek adına çeşitli projeler başlatmış durumda. Nüfusun yoğun olduğu noktalara bayat ekmek toplama kutuları yerleştiren belediyeler, toplanan ekmeklerle ağırlıklı olarak barınak ve sokak hayvanlarını besliyorlar. Konya´dan Denizli´ye Ağrı´dan Mardin´e kadar Türkiye´nin birçok noktasında bayat ekmek kutuları bulunuyor ve her geçen gün daha fazla belediye bu uygulamaya geçiyorsa Erzurum neden geçmesin.

Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn Mehmet Sekmen ve Tüm ilçe Belediye Başkanlarını ekmek israfını önlemek ve hayvanlara yem olarak verilmesi üzere bu duyarlı davranışa davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.