CO-Corona, Vİ-Virüs, D-Disease hastalık, Aralık 2019 tarihinde ortaya çıktığı içinde 19 adı verilen COVİD-19, virüsünü duymayan, bilmeyen kalmadı son 10 aydır. Şimdilik ne bir ilaç, ne de bir aşı var. Korunmanın tek yolu mesafe, maske ve temizlik. (TMM) Bu musibetten şüphe yok ki, herkes çok etkilendi ancak en büyük yarayı eğitim sistemi aldı. Mart ayı sonundan itibaren eğitim durdu, okullar kapandı. Milli Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim bilişim ağı) üzerinden çocuklara eğitim vermeye başladı.

Şehirlerde belki çok sorun yok ancak köy çocukları için bu virüslü dönemde eğitim anlamında sorun büyük. Herkesin evinde bilgisayar yok maalesef. EBA sistemini takip edebilmek için bilgisayarı olmayan çocuklarında en azından bir ekranları olması gerekiyor. Çünkü; canlı ders anlatımları için bu şart. Eğitim gönüllüsü genç bir muhtar, Tortum Bağbaşı mahallesi muhtarı Efendi Yarbaşı’da mahallesinde bu sorunu görmüş ve harekete geçmiş. Muhtar Yarbaşı, mahallesindeki 60 çocuğa tablet alınması için bir kampanya başlatmış.

Aynı zamanda muhtar Yarbaşı, eğitime destek adına mahallesine güzel bir kütüphane kurulmasını sağlamış. Vatan uğruna toprağa verilen mahallenin evladı, şehit Murat Telci’nin adının verildiği kütüphane okul çağındaki çocukların imdadına yetişmiş. Bu takdire şayan çalışmanın ardından şimdi de gönüllülük esasına dayalı tablet kampanyası başlatmış. Amaç sadece çocukların eğitimlerinin aksamaması için tablet alınmasından ibaret. Normal bir tabletin fiyatı ortalama 500 lira. Kısa zaman içerisinde hayırseverlerin desteğiyle 21 tablet alınmış. Bu eğitim gönüllüsü muhtara destek olmak için illa da tablet alınmasına gerek yok, nakit yardımda yapılabilir.

Eğitim kampanyasına destek vermek isterseniz 0535 246 36 06 nolu telefondan muhtar Efendi Yarbaşı’na ulaşabilir, hem detayları kendisinden öğrenebilir, hem de bu kampanyaya destek olabilirsiniz.

Kim bilir belki de bu hayırlı kampanyaya vereceğiniz küçücük desteğin karşılığında, isimleriniz Bağbaşı mahallesinin sokaklarına verilir ve adınız ölümsüzleştirilir.

Ne dersiniz hoş olmaz mı..?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.