VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ UYARI

Gürcükapı’da iki şubeyle hizmet veren Final Temel Liseleri, Öğrenci İşleri Sorumlusu Emine Sever’den velilere ve öğrencilere önemli bir uyarı geldi.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 12:50
VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ UYARI
Gürcükapı’da iki şubeyle hizmet veren Final Temel Liseleri, Öğrenci İşleri Sorumlusu Emine Sever’den velilere ve öğrencilere önemli bir uyarı geldi. 

Dershanelerin Temel Lise’ye dönüşmesinden, yeni özel öğretim yönergesinin yayımlanmasından ve yeni kurs mevzuatından sonra konuyla ilgili velilerin hâlâ yeterince bilgi sahibi olmadıklarını, velinin bilgisizliğini istismar edip yasadışı öğrenci kaydı alan kişi ve grupların olduğuna yönelik velilerden çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Emine Sever, bu konuda yetkilileri göreve çağırdı.

Yasalarda yapılan son değişikliklerden sonra üniversite sınavlarına hazırlanmak isteyen lise mezunu öğrencilere sadece “Temel Lise” ruhsatı alan kurumların kurs açabileceğini, bunların dışındaki kursların yasadışı olduğunu ifade eden Sever, sözlerine şöyle devam etti:

Erzurum'da kapanan kurumların adına birilerinin yahut temel lise ve kurs ruhsatı alamayan kişi ve grupların öğrenci kaydı aldığını duymaktayız. Yasadışı çalışmalar bu sene MEB tarafından sıkı takip edilecektir. Binalarda eskiden kalan tabelalara kanmayınız ve güncellenmiş çalışma ruhsatını görmediğiniz kurumlara çocuklarınızın kaydını yaptırmayınız. Aksi halde hem paranız hem çocuğunuz heba olur.

Ayrıca yeni yasaya göre, takviye kursu ruhsatı alanların da sadece cumartesi günleri en fazla üç dersten eğitim verebileceklerini velilerin bilmesi gerekir. Temel Liseler ise hem mezun öğrencilere kurs açabilecek hem de lise son sınıftaki kendi öğrencilerine takviye kursu açabilecek. MEB’in Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün sitesinde 10 Ağustos itibariyle Erzurum’da Temel Lise ruhsatı aldığı ilan edilen kurumlar şunlar:

Gürcükapı’da Özel Final Temel Lisesi Yakutiye ve Kızılay Şubeleri, Palandöken Şubesi, Özel Uğur Temel Lisesi, Özel Atabey Temel Lisesi ve İdeal Doruk Temel Lisesi.

Konuyla ilgili tüm velilere gönüllü olarak rehberlik ve danışmanlık yapabileceklerini söyleyen Sever, özel okullara başvurmak isteyen velilerin devletin verdiği teşvik desteğinden yararlanmak için 10 Ağustos itibariyle “e-okul” üzerinden başvurabileceklerini hatırlattı.

Editör

Son Güncelleme: 10.08.2015 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.