VALİ ÖZTÜRK, ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, yaptığı açıklamada, yarın öğrencilerin geleceğini önemli ölçüde etkileyecek olan bir sınav yapılacağını belirterek, “Üniversiteye girişin ilk adımı olan Yükseköğretime Giriş Sınavı ülkemizin diğer kentlerinde olduğu gibi ilimizde de gerçekleştirilecektir. Değerli öğrencilerimiz bu güne kadar verdikleri emeklerin karşılığını ilk olarak burada göreceklerdir. Bu sınavlar öğrencilerimizin hayatlarını planlamada büyük öneme sahip olmakla birlikte, başarılı olunmadığı durumlarda her şeyin bittiği anlamına da gelmemektedir” dedi.

23 Mart 2013 Cumartesi 16:48
VALİ ÖZTÜRK, ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ
Öğrencilere hitaben, “Yükseköğretime giriş önceki yıllara göre daha kolay, okuma imkanları ve öğrencilerimizin kendilerini yetiştirme olanakları daha fazladır. Bu imkanların, fırsatların iyi değerlendirilmesi gerekir. Bizler devlet olarak öğrencilerimizin başarılarının artması, kendilerini yarınlara daha iyi hazırlamaları için elimizden geleni yapmaktayız. Öğrenme hayat boyu devam eden bu süreçtir. Yani eğitim sınavlarla sınırlı olan bir faaliyet değildir. Bu maksatla kendinizi yarınlara çok iyi hazırlayınız. Başarılı olduğunuz alanda en iyi olmaya gayret ediniz. Unutmayınız ki geleceğin güçlü Türkiye’si sizlerin omuzlarında vücut bulacaktır” diyen Vali Öztürk, velilere hitaben ise şunları kaydetti; “Çocuklarımız yarın hem sizleri, hem de kendilerini ilgilendiren önemli bir sınava gireceklerdir. Bu süreçte en büyük desteği ve özveriyi hiç şüphesiz sizlerden gördüler. Sınavlarının sonucu nasıl olursa olsun sizlere düşen bundan sonra da onlara destek vermek ve hayatta başarılı olabilmenin sadece bu sınavlara bağlı olmadığını bilmektir.

Biz Erzurum Valiliği ve ilgili kurumlar olarak yarınki sınavda herhangi bir sorun yaşanmaması için üst seviyede güvenlik tedbirleri aldık. Daha öncede kamuoyuna açıklandığı gibi burada şehirdeki halkımıza da bazı sorumluluklar düşmektedir. Özellikle sınav merkezlerine yakın bölgelerde gürültü ve yüksek sesle seyahat etmemelerini, araçların kornalarına basmamalarını ve öğrencilerimizin dikkatini dağıtacak, konsantrelerini bozacak her türlü davranıştan uzak durmalarını rica ediyoruz. Sınav yerlerine ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için gerek toplu taşımada, gerekse trafikte öğrencilerimize öncelik verilmesini de bekliyoruz. Bu vesileyle sınavlara girecek olan değerli öğrencilerimize başarılar dilerken, ailelerine de sabır tavsiye ediyorum. Öğrencilik yaşamının dönüm noktalarından birisi olan YGS sınavının ülkemize,ilimize ve eğitim camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 23.03.2013 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.