Tüm okullara kadın barları talimatı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını Celal Akın İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Rahime Nur Güllüce’ye devretti.

admin
admin
23 Nisan 2019 Salı 12:55
Tüm okullara kadın barları talimatı

Kaygusuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kendisini ziyaret eden Celal Akın İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Rahime Nur Güllüce’yi makamında ağırladı.

Temsili olarak müdürlük makamına oturan Güllüce, tüm okullarda sosyal ve sportif faaliyetlerin artırılmasını dile getirerek, özellikle halk oyunları konusunda okullarda faaliyetlerin artırılmasını ve Erzurum Kadın Barları’nın tüm okullarda kurulacak halk oyunları ekiplerince icra edilmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz ise koltuklarda oturan insanların geçici olduğuna vurgu yaparak, "Bugün bizlere nasip olan bu görevler yarın gençlerimiz, çocuklarımız tarafından devam ettirilerek kurumlarımızı ve ülkemizi onlar yönetecek. Onların bizlerden daha başarılı olmaları için, okul yönetimlerimizin ve öğretmenlerimizin ne kadar gayretli olduklarını görüyorum. İnanıyoruz ki ülkemiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız tarafından daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe kavuşacaktır. Tüm umudumuz, güvencemiz, beklentimiz çocuklarımızdır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla da mesaj yayımlayan Kaygusuz, 23 Nisan Çocuk Bayramının tüm millete ve istikbalin yegane teminatı olan çocuklara kutlu olmasını diledi.

Geleceğin teminatı olan çocukları vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirip milli ve manevi değerlerle donatmak zorunda olduklarını vurgulayan Kaygusuz, şöyle devam etti:

"Aziz milletimiz zamanın tüm egemen güçlerine karşı emsali görülmemiş bir mücadele vererek küllerinden yeniden doğuş destanı yazmış, bunu da 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini Ankara’da kurarak tescil edip, tüm dünyaya ilan etmiştir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da demokrasimizin, milli irademizin sönmeyen meşalesi ve milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı aydınlatmaya devam edecektir."

Kaygusuz, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelesinin bütün kahramanları ile tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.