TOPLUM MERKEZİ’NDE DERSBAŞI

Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’ndeki meslek kursları için yüzlerce aday arasından seçilen kursiyerler, bugün ders başı yaptılar.

12 Temmuz 2011 Salı 14:52
TOPLUM MERKEZİ’NDE DERSBAŞI
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’ndeki meslek kursları için yüzlerce aday arasından seçilen kursiyerler, bugün ders başı yaptılar.
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde, Bilgisayar Operatörlüğü, Oltu Taşı ve Gümüş Takı İşlemeciliği, Evde Çocuk Bakımı, Kuaförlük ve Cilt Bakımı gibi birbirinden değişik alanlarda açılan meslek kurslarında 9. Dönem eğitimlerine başlandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan mülakatların ardından meslek kurslarına katılmaya hak kazanan kursiyerler, önümüzdeki 3 ay boyunca ilgilendikleri alanlarda mesleki eğitim alacaklar. Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürütülen kurslarda, halen devam edenlerle birlikte 300’ü aşkın kursiyere eğitim veriliyor. İşsiz gençlerin büyük ilgi gösterdikleri mesleki alanlarda ise, talebe cevap verebilmek amacıyla sabah, öğlen ve hafta sonu eğitim programları yürütülüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Toplum Merkezimizde geleceğin meslek erbabını yetiştiriyoruz.” diyerek, 9. Dönem Mesleki Eğitim Programı kapsamında eğitim alan gençlere başarılar diledi.
Erzurum’da 2 yıl önce hizmete açılan Toplum Merkezi’nin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, “Erzurum’da mesleki eğitim faaliyetlerine öyle bir vizyon kazandırdık ki, iş arayan ve meslek edinmek isteyen gençlerimizin dikkatini Büyükşehir Belediyesi’ne çektik.” diye k onuştu.
 
“TOPLUM MERKEZİ’NDEN MEZUN OLAN HER KURSİYER, NİTELİKLİ MESLEK ERBABI DEMEK”
Toplum Merkezi’ndeki kurslara katılabilmek için başvuruda bulunan gençlerin yoğun ilgisi dolayısıyla mülakat uygulamasına gidildiğinin altını çizen Başkan Küçükler, değerlendirme komisyonunca belirlenen kursiyerlerin, bugünden başlayarak 3 ay sürecek olan mesleki eğitim sürecine tabi tutulacaklarını kaydetti. Her biri kendi alanında uzman eğitimcilerin görev yaptığı Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nin, Eylül ve Ekim aylarında nitelikli işgücü anlamında yeni mezunlar vereceğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Kursiyerlerimizin bir kısmı, eğitim programının hemen ardından ilgilendikleri meslek kollarında istihdam imkanı bulacak. Yine bizden alacakları belgelerle kendine iş kuran kursiyerlerimiz de olacak. Çok önemli bir husus var ki, Toplum Merkezimizde aldığı kaliteli eğitimin ardından her bir kursiyerimiz artık nitelikli birer meslek erbabı olarak piyasadan gelen talepleri değerlendirecek.” şeklinde konuştu.
Eğitime ve özellikle de gençlerin eğitimine yönelik olarak yapılan hiçbir yatırımın karşılıksız kalmayacağına vurgu yapan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde start verilen yeni mesleki eğitim sezonunun hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.