SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDE İLK ÖĞRENCİ HEYACANI

Kasım 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Su Ürünleri Fakültesi 2011-2012 ÖSYS tercih kılavuzunda yer alarak eğitim-öğretime başlama hakkını elde etti.

19 Temmuz 2011 Salı 12:06
SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDE İLK ÖĞRENCİ HEYACANI
ÖSYM tarafından verilen 30 kişilik kontenjan ile Ekim ayında eğitime başlayacak fakülte uygulama ağırlıklı eğitim yapmayı hedefliyor. Fakülte bünyesinde bulunan İç Su Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Akvaryum Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi yanında donanımlı laboratuarları ve doğal ortamla özdeş deneme üniteleri ile eğitim vermeye hazır hale getirildi. Önümüzdeki yıl içerisinde Karadeniz sahilinde hizmete girecek birim ile de öğrencilere deniz bilimleri ve avcılık uygulamaları yaptırılacak. Erasmus antlaşmaları çerçevesinde öğrencileri eğitimlerinin bir döneminde yurt dışına gönderecek olan fakültede, hedef sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı su ürünleri mühendisleri yetiştirmek.
26 Temmuz 2011 tarihinde Erzurum da bulunan bazı lise ve dershane yöneticileri ve rehber öğretmenlerine fakültenin tanıtımını yapacak olan Dekan Prof. Dr. Muhammed Atamanalp kurulacak Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün il ve ilçelerde yapılanması ile çok sayıda su ürünleri mühendisine ihtiyaç duyulacağını ve mezun öğrencilerinde istihdam sorunu ile karşılaşmayacaklarını bildirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.