Somalili Hasan’a yok yok!

admin
admin
15 Ekim 2019 Salı 23:52
Somalili Hasan’a yok yok!

Vedat REFAYELİ

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hasan Abdalla Sabtow, okulunu başarıyla bitirip tez çalışmasıyla iz bırakan ‘örnek öğrenci’ oldu.

Bölüm hocası Prof.Dr.Fatih Kızıloğlu, Somalili Hasan Abdala Sabtow’un Türk tarımına çok kıymetli bir çalışma ortaya koyarak fayda sağladığını belirterek, ‘’Kendisini yürekten kutluyorum. ‘Tuzlu sodyumlu toprakların ıslahında atıksu ve stabilize kent çamuru uygulamalarının toprakların fiziksel ve kimyasal özelliklerinin gelişmesine etkisi’ konulu çalışması taktire şayandır.

Yabancı olduğu halde erinmedi özellikle Iğdır ve Aralık’da bu çalışmayı gerçekleştirdi. Bu çalışma özellikle bize büyük ışık tutacaktır. İlla ki tarımın gelişmesinde katkısı olacak. Ben de tez hocası olarak ona sadece ülkemizde değil İtalya ve Hollanda’da da doktora yapması için referans mektubu yazdım.

Ayrıca dilediği Üniversite için de ben dahil bütün bölüm hocaları referans olacak bir öğrencidir Hasan. Ona yok yok. İnşallah her daim çalışkanlığı ile bizde iz bırakan bu öğrencimizi ilerisinde çok daha iyi yerlerde görürüz’’ dedi.

Mezun olan siyahi öğrenci de, tez çalışmasının büyük bir titizlik ve zevkle yaptığını belirterek, ‘’Erzurum’dan, hocalarımdan ayrılacak olmak beni üzecek. Burada çok güzel günler geçirdim. İz bıraktığım için hem sevinçli hem de gururluyum. Herşey için herkese teşekkürler’’ diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.