OKUL SÜTÜ DAĞITIMI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Bakanı Mehdi Eker, başlatılan "Okul Sütü Projesi" kapsamında Harzemşahlar İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıttı.

11 Şubat 2013 Pazartesi 11:55
OKUL SÜTÜ DAĞITIMI BAŞLADI
"Okul Sütü Projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Bakanı Mehdi Eker Yenimahalle Harzemşahlar İlkokulu'nda düzenlenen "2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Sütü Programı Başlama Töreni"ne katıldı. Program öncesi Yunus Emre Kız Teknik Lisesi Folklör grubu horon eşliğinde bir gösteri sundu.
Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, 2012-2013 eğitim-öğretim Yılı'nın hayırlı, bereketli ve başarılı olmasını diledi. Okul Sütü Programı başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilere yönelik her türlü programda kendilerine yol açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve destek veren bakanlıklara, valilere, il milli eğitim müdürlerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: "SAĞLIKLI BESLENİN HAREKET EDİN"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı olmanın fiziken ve ruhen sağlıklı olmaktan geçtiğini belirtti. Sağlıklı beslenmesinin anne sütüyle başladığını kaydeden Müezzinoğlu, "Sağlıklı beslenin hareket edin. Sağlıklı bünye, sağlıklı gelecek demektir. Ömrünüz bereketli, bahtınız açık olsun. İnşallah cevizin, fındığın ve üzümün de olduğu yeni kampanyalar başlatmak dileğiyle" dedi.

BAKAN EKER: "DÖNEM SONUNA KADAR 60 MİLYON LİTRE SÜT DAĞITILACAK"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, bugünden itibaren Türkiye genelinde okul sütü kampanyasından 6 milyon 300 bin çocuğun istifade edeceğini dile getirdi. Programın hafta 3 gün, dönem sonuna kadar devam edeceğini belirten Eker, Amerika ve Çin başta olmak üzere dünyada 80 ülkede okul sütü programı bulunduğunu kaydetti. Eker, Avrupa Birliği'nin (AB) beslenme ve sağlıkla ilgili son 30 yıllık programlarında süt içiminin bulunduğunu vurgulayan Eker, "Benim çocukluğumda ABD'den gelen süt tozu kaynatılırdı. Ben ilkokuldayken Nöbetçi öğrenciler olarak öğretmenlerimizin nezaretinde süt tozunu kaynatır ve içerdik. Ama bugün 200 mililitrelik, Türkiye'nin sanayi tesislerinde, Türk sanayicileri tarafından üretilmiş, sağlıklı, pipetli özel kutular içerisinde çocuklarımıza sunuluyor. Süt, dengeli ve sağlıklı beslenmemiz için önemli bir içecek" dedi.

Bakan Eker, dönem sonuna kadar 60 milyon litre süt dağıtılacağını bildirdi. Bugüne kadar dağıtılan sütlere ilişkin, hiçbir çocuğa "sütten zehirlendi" teşhisinin

konulmadığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu yıl bilgilendirme de çok daha iyi bir şekilde yapıldı. İllerde öğretmenlerimizin nezaretinde eğitim programları düzenlendi. Sütlerin her türlü sağlık kontrolü yapılıyor. Yine de öğretmenlerimiz sütleri dağıtırken kutularının bozuk olmamasına, şekillerinin bozulmamış olmamasına dikkat edecekler. Yine ailelerimizden süte hassa olan çocuklarımız hakkında bilgiler alındı. Onlar süt verilmeyecek. Ama bunun dışında bütün çocuklarımız bundan yararlanabilecek."

Toplumun sağlıklı olmasının, çocukların sağlıklı olabilmesiyle mümkün olduğunu dile getiren Eker, programın Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Tören ayrıca Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da konuştu. Vali Yüksel, devletin çocuklara yönelik en önemli projesinin okul sütü programı olduğunu belirterek, dağıtılan sütün çocukların dengeli beslenmesi ve zihinsel gelişimine katkı sağlamasını diledi. Yüksel, Ankara'da bugünden itibaren 951 okulda eğitim gören 200 bin öğrenciye süt dağıtılacağını bildirdi.

Öğrencilerin halk oyunları gösterileri sunduğu törenin ardından Avcı, Müezzinoğlu ve Eker, ilköğretim okulu öğrencilerine süt dağıttı. Minik öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Avcı, bir yandan süt dağıtırken diğer yandan hatıra fotoğrafı çektirdi.

OKUL SÜTÜ DAĞITIM PROGRAMI

Yapılan okul sütü dağıtım programına göre, 11 Şubat 2013 tarihinde 18 ilde 2.7 milyon, 13 Şubat 2013 tarihinde 23 ilde 3.2 milyon, 15 Şubat 2013 tarihinde ise 81 ildeki 6.3 milyon öğrenciye okul sütü dağıtılacak.

Okul sütü dağıtım programına göre, 11 Şubat 2013 tarihi itibariyle İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Adana, Eskişehir, Mersin, Konya, Ağrı, Bingöl, Bitlis Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Osmaniye, Tunceli ve Van illerinde, 13 Şubat 2013 tarihinde listeye Ordu, Samsun, İzmir, Erzincan ve Iğdır illeri de dahil olacak, 15 Şubat 2013 tarihinde ise 81 ildeki tüm okullarda süt dağıtımı yapılacak.

Editör

Son Güncelleme: 11.02.2013 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.