ÖĞ-DER’DEN BAŞÖRTÜSÜ UYGULAMASINA DESTEK

ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, okullarda uzun süredir devam eden başörtüsünü yasaklayan yönetmeliğin düzeltilmesini, başörtüsünün serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

27 Eylül 2014 Cumartesi 11:09
ÖĞ-DER’DEN BAŞÖRTÜSÜ UYGULAMASINA DESTEK
İkinci yaptığı açıklamada, “Bir hukuksuz yasak geçte olsa son bulmuş oldu. Bu konuda aleyhte tepkiler gösterenler okullarda yıllardır yasakçı ve dayatmacı anlayışı sürdüren, ikna odaları kuran, dini değerleri yok sayan, gerçek dindarlardan nefret eden çevrelerdir. Ülkenin genç evlatlarının inanç özgürlüklerine bile tahammül edemiyorlar. Bu çevreler özgürlükleri sadece kendileri için olduğunu düşünmenin yanılgısı içindeler.” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan başörtüsü konusundaki özgürlükçü yaklaşımın Karma Eğitim konusunda da olmasını ÖĞ-DER olarak beklediklerini dile getiren İkinci, “Okullarda karma sınıf, okul dayatması son bulmalıdır. İsteyen veli çocuğunu karma olmayan okulda, sınıfta hatta fakültede okutabilmelidir. Bazı İmam Hatiplerde başlayan bu uygulama tüm okullarda velinin isteğine bırakılmalıdır.

Karma eğitim dayatmasının son bulması ile ilgili Eğitim Bir Sen’in önerisinden ÖĞ-DER olarak büyük memnuniyet duyduk. İnşallah çağın Pedagojik yanlışı olarak kabul edilip batıda hızla azalan karma eğitim bizde de isteğe bağlı hale getirilerek imkânlar nispetinde azaltılır diye temenni ediyor, yetkililerden bu konuda adım atılmasını ÖĞ-DER olarak bekliyoruz.

ÖĞ-DER olarak ülkemizde okul yaptırmak isteyen zenginlerimize sesleniyoruz. Gelin kızlarımızın okuması için yüzde 100 kız okulları yapın. Öğretmeninden, müdürüne, hizmetlisine kadar tamamında bayanların görev yaptığı özel okullar, devlet okulları, Üniversiteler açılmasına ön ayak olun. Bu okullara da annelerinizin adını koyun. Özellikle Erzurum’da böyle bir okula büyük ihtiyaç var. Çok sayıda kız öğrencimiz ilçelerden geliyor yurt bulamıyor. Tüm Doğu Anadolu’dan öğrencilerin gelip yatılı okuyabileceği en az 1000 kişilik yatılı Kız İmam Hatip Lisesi’ne çok acil ihtiyaç var. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizde adım atmalıdır. Belediyemiz arsa temini konusunda yardımcı olmalıdır. Sayın valimizin bu konuda adım atacağını ümit ediyoruz. İlçelerden okumak için gelen öğrencilerimiz geri çevrilmemelidir.” Dedi.

Editör

Son Güncelleme: 27.09.2014 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.