KARAÇOBAN'DA ÖĞRETMEN SIKINTISI

Erzurum'un Karaçoban İlçesi'nde öğretmen sıkıntısı yaşanıyor.

24 Eylül 2013 Salı 15:53
KARAÇOBAN'DA ÖĞRETMEN SIKINTISI
2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında ders başı yapan öğrenciler, öğretmen yetersizliği nedeniyle derslerinin boş geçtiğini belirttiler.

Karaçoban İlçesi'nde ilçe içi ve ilçe dışı özür gurubu tayinleriyle birlikte 112 öğretmenin görev yerinin değiştiğini dile getiren veliler, yapılan atamalarda ise sadece 53 öğretmenin görevlendirildiğini kaydettiler.

Karaçoban ilçe merkezi, 19 köy ve mezralarla birlikte 7 bin 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü belirtilirken, ilçede yeni açılan İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Lisesi olmak üzere 2 Lise ve 5 Ortaokul bulunuyor. Geçtiğimiz yıl öğretmen sayısının 320 iken şu anda bu sayının 250 olduğunu dile getiren öğrenci velileri, acil olarak sınıf öğretmeni olmak üzere 100 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu dile getirdiler.

Öğretmen yetersizliği nedeniyle derslerin boş geçtiğini ifade eden öğrenci velileri, “Okulların açılmasının ardından bir hafta geçmesine rağmen ilçedeki öğretmen sıkıntısı hala devam ediyor. Öğrenciler boş sınıflarda oturuyorlar. Yetkililerden öğretmen sıkıntısının giderilmesi konusunda destek bekliyoruz” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 24.09.2013 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.