İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar

Erzurum'da okuma ve yazmayı öğrenen öğrenciler ilk mektuplarını Mehmetçiğe yazdı.

admin
admin
30 Aralık 2019 Pazartesi 22:59
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar

Okul Müdürü Yunus Emre Özdoğan, "Projemiz, inşallah sınır içinde ve dışında teröristlerle mücadele eden askerlerimize moral olur" dedi.

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Kültür Kurumu İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, okuma ve yazmayı öğrendikten sonra ilk mektuplarını sınırda görev yapan Mehmetçiğe yazdı.

Proje sorumlusu ve okulun 1-D sınıfı öğretmeni Reyhan Uçgun, öğrencilerinin okuma ve yazmayı öğrenmesinin ardından "İlk mektubunu kime yazmak istersiniz? sorusunu öğrencilerine yöneltti.

Öğrencilerinin askerlere mektup yazmak istemeleri üzerine "İlk Mektubum Mehmetçiğe" projesini başlatan Uçgun, velilerle iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdü ve öğrencilerine dersleri kapsamında mektuplar yazdırdı.

Öğrencilere küçük yaşlarda vatan sevgisinin aşılanması ve Mehmetçiğe moral olması amaçlanan proje çerçevesinde küçük öğrencilerin yazdığı ilk mektuplar, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sınırda görev yapan Mehmetçiğe gönderildi.

Okul Müdürü Yunus Emre Özdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okuma-yazmayı öğrenen birinci sınıf öğrencilerinin Türk askerlerine mektup yazdığını hatırlattı.

Öğrencilerin, veli ve öğretmen iş birliğinde Ağrı'da sınırda görev yapan Mehmetçiğe kendi yazılarıyla mektup hazırladığını ifade eden Özdoğan, "Projede özellikle hudut seçildi. Projemiz, inşallah sınır içinde ve dışında teröristlerle mücadele eden askerlerimize moral olur. Çocuklarımızın, ülkemizin geleceği için iyi vatandaş ve yurttaş olmaları, vatanını, milletini, bayrağını seven bireylerin olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Özdoğan, çocukların böyle bir şey yapmalarının kendilerini mutlu ettiğini ve duygulandırdığını aktardı.

Sınıf öğretmeni Reyhan Uçgun ise öğrencilerinin okuma ve yazmaya geçtiğinde heyecanlı olduğunu belirtti.

Öğrencilerin derslerde yanına gelip okuma, yazmayı öğrendikleri müjdesini kime vereceklerini sorduğunu anlatan Uçgun, şunları kaydetti:

"Çocukları konuşturdum ve sonunda kime müjde vereceklerini buldular. Onun üzerine böyle bir proje hazırladık. Erzurum'un dört bir yanından fotoğrafların yer aldığı kartpostal hazırlandı ve öğrencilerimiz bunun arkasına mektup yazıldı. Projemizin amacı çocuklarımıza vatan sevgisini aşılamak ve askerlerimizle iletişimde olabildiklerini gösterebilmektir. Bir değer amacımız da çocuklarımıza vatanın bir parçası olduklarını hissettirmekti."

BAŞKAN UÇAR’DAN ÖĞRENCİLERİN PROJESİNE DESTEK

Erzurum'da okuma-yazma öğrenen ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri, Mehmetçiğe mektup gönderdi.

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde Kültür Kurumu İlköğretim Okulu 1-D sınıfı öğrencileri, okumaya çıktıkları günde "İlk Mektubum Mehmetçiğe" projesini hayata geçirdiler.

Öğrencilerden Yasin Meral isimli çocuk sosyal medya hesaplarından Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’a ulaşarak, "Başkanım projemizde bizimle birlikte olur musun" dedi. Başkan Uçar da Yasin'in isteğine karşılıksız kalmayarak okula gidip, 1-D sınıfı öğrencilerinin projesine destek verdi. Öğrenciler de Mehmetçiğe yazdıkları mektupları okudular ve postaya verdi. Başkan Uçar da mektuplarla birlikte Mehmetçiğe kadayıf dolması göndereceklerini açıkladı.

Kültür Kurumu İlkokulu’nun 1/D sınıfındaki öğrenciler için düzenlenen okuma yazma bayramı törenine, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, okul müdürü Yunus Emre Özdoğan da katıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Uçar burada yaptığı açıklamada, “Kardeşimiz sosyal medya hesaplarından bize ulaştı. Yasin Meral’ın talebi doğrultusunda bugün buradayız. İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazmışlar. Çok samimi ve içten duygularla mektuplarını yazmışlar. Biz de kocaman yüreklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Mektup yazan öğrencilerden Yasin Meral de, “Başkanımıza bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz. Bütün askerlerimizi çok seviyoruz” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.