HAYALLERİYLE UÇTULAR

Erzurum TDP Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Hayallerimle Uçuyorum Model Uçak Projesi”ne katılan zihinsel engelliler hayallerini model uçak yaparak gerçekleştirdi.

28 Aralık 2012 Cuma 09:31
HAYALLERİYLE UÇTULAR

Mehmet Ali YILMAZ'ın haberi

Erzurum’daki zihinsel engelliler, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü projeyle hayallerini gerçekleştirdi. TDP Erzurum Şube ve Türk Hava Kurumu’nun işbirliğinde gerçekleştirilen  “Hayallerimle Uçuyorum Model Uçak Projesi”ne 11-18 yaş grubundaki zihinsel engelliler katıldı. İki haftalık kursu başarıyla bitiren kursiyerlere Erzurum Polisevi’nde düzenlenen kermeste sertifika, başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın eşi Sevilay Yıldız, Türk Kadınlar Birliği Onursal Başkanı Saffet Zengin, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Saniye Eğilmez ile diğer davetlilerin katıldığı sertifika töreninde duygu dolu dakikalar yaşandı. Uçak yapmanın büyük bir hazzını yaşayan zihinsel engellilerin bu sevincine anne ve kardeşleri de ortak oldu. Zihinsel engelliler, polis abi ve ablalarına sarılarak mutluluklarını onlarla da paylaştı.  Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Saniye Eğilmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilere verilen öneme dikkati çekti. Eğilmez, “Bir şey üretmenin bir şey paylaşmanın heyecanını bugün burada hep birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızın sevincini onların gözlerine bakarak anlayabilirsiniz. Bizlere bu imkanı sunan Toplum Destekli Polislerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bize verilen bu fırsatla zihinsel engellilerin neler yapabileceğini herkese bir kez daha göstermiş olduk. Engellilerin engellerini gelin hep birlikte aşalım. Birgün sizlerin de bir engelli olmayacağı ne malum. O yüzden zihinsel engellilerin toplumla bütünleşmesi ve kaynaşması için önümüzdeki engelleri el birliğiyle ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından zihinsel engellilere sertifikaları verildi.

Editör

Son Güncelleme: 29.12.2012 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.