GENÇ KARDEŞİM ERZURUM’A HOŞGELDİN!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitimi için kente gelen öğrencileri “Genç kardeşim Erzurum’a hoş geldin” diyerek karşılıyor.

admin
admin
28 Eylül 2016 Çarşamba 16:50
GENÇ KARDEŞİM ERZURUM’A HOŞGELDİN!
Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde kurulan stantlarda öğrencilere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in gençler için kaleme aldığı mektup ile çeşitli ürünlerin yer aldığı hediye çantası takdim ediliyor. İçerisinde çeşitli izzet ve ikram, ajanda, kalem, mektup, Gençlik Gazetesi’nin yer aldığı hediye çantası Erzurum Gençlik Meclisi tarafından 10 bin öğrenciye verildi. Başkan Sekmen, öğrenciler için yazdığı mektubunda gençlere şöyle hitap etti: “Tarihimize yön vermiş şehirlerimizden olan kadim Erzurum'umuza, ‘Eğitim ve öğretim’ görmek üzere hoş sefalar getirdin, hoş bulursun inşallah. Bir yerel yönetici, bu kentin Belediye Başkan'ı, eskilerin tabiriyle ‘Şehremini’ olarak, şehirde olan biten her olaydan ve burada yaşayanların her türlü ihtiyaç ve şikâyetlerinden de sorumluluk duyan bir anlayışa sahip olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Sevgili kardeşim, madden ve manen huzuru yakalamış, geleceğe hazır ve geçmişinden haberdâr, ülkesini, bu ülkenin insanını bilen, seven fakat aynı zamanda, dünyanın her köşesinde yaşayan başka insanlarla, farklı hayatlarla iletişim kurmaktan kaçınmayan, dünyayı kendisine emanet bilen ideale sahip bir yeni nesil arzumuzu, sizlerle gerçekleştireceğimize inancımız tamdır. Yüksek medeniyetler kurmuş köklü ve soylu bir geleneğe, derin ilmi ve sanatsal birikime sahip, her alanda söz sahibi olmuş insanların yetiştiği bu kıymetli topraklarda yaşıyor olmanın güzelliklerinden ve nimetlerinden faydalanmak yanında, sıkıntılarına göğüs germek, mücadele etmek ve her daim elimizde tutmak kararlılığı ile çalışmak zorunda olduğumuzu da unutmayalım.”
Başkan Mehmet Sekmen, mektubunda gençlerle olan işbirliğin önemine dikkati çekti. Sekmen, şu görüşlere yer verdi: “Her nimetin bir bedele karşılık geldiğini bilelim ve atalarımızın bize miras bıraktığı cesaret ve inancımızı asla terk etmeyelim. Değerli kardeşim, şehrimizin bütün sakinleri ile birlikte sizin de içinde yaşamaktan mutluluk duyacağınız, her türlü modern imkânlara sahip, tarihi hüviyetini koruyan, yeşile ve doğaya verilen kıymetin olabildiğince sergilendiği, güvenlikle ilgili problem yaşanmayan, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarla birlikte nitelikli eğlence hayatını da daraltmayan bir şehircilik anlayışı ile hareket ettiğimizden hiç şüphen olmasın. ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir’ bilincine sahip, bu tavsiye ile büyümüş ve gereğini yapmaya çalışan, yılmak bilmeyen azmin temsilcisi bir abiniz olarak, sendende de bu şehirde yaşadığın müddetçe ve gelecekte de bu şiarla hareket etmen yanında, ‘Sıkı bir diyalog ve işbirliği içerisinde olalım’ çağrısında bulunmak istiyorum.
Her nitelikli yeni fikre, her ahlaklı eyleme ve her ufuk gösteren söze kulak kesileceğimize, destek olacağımıza, ön açacağımıza da söz veriyorum. Kendini bilen, nitelik ve vasıflarının farkında, toplumunu tanıyan ve topluma karşı borç ödemek hassasiyetine sahip bütün kardeşlerimiz gibi sende, bizim çalışma arkadaşımız olmaya aday olabilirsin. Zira bu bilinç ile hareket eden gençlerle birlikte çalışmak, kıvanç duyacağımız bir gelişme olacaktır bizim için…”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.