Erzurumlu öğrenciler hayallerindeki uzay araçlarını tasarladı

Renkli tasarımların kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Çat Bardakçı Ortaokulu öğrencisi Fırat Uçar birinci oldu.

admin
admin
01 Nisan 2021 Perşembe 22:19
Erzurumlu öğrenciler hayallerindeki uzay araçlarını tasarladı

Erzurum'un Çat ilçesindeki okullar arasında, İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Erzurum Başarıyı Artırma Programı (ERBAP) kapsamındaki "Gökyüzüne Bak Ay'ı Gör" projesi çerçevesinde “Hayallerden AY’a maket yarışması düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çat ilçesindeki okullar arasında düzenlenen yarışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Gökyüzüne Bak Ay’ı Gör’ projesinden esinlenerek gerçekleştirildi.

Çocukların fiziksel ve sosyal olarak gelişmeleri, çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmaları amaçlanan yarışmaya, ilçedeki ilk ve orta okullarda eğitim gören öğrenciler 133 farklı model uzay aracı tasarımıyla katıldı.

Renkli tasarımların kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Çat Bardakçı Ortaokulu öğrencisi Fırat Uçar tasarımıyla birinciliği elde etti.

Uçar'a, Çat Kaymakamı Mustafa Karali çeşitli hediyeler verdi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurumçatöğrenci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.