ERZURUM SİVİL TOPLUM PLATFORMU EĞİTİMİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI

Erzurum Sivil Toplum Platformu başlattığı yeni çalışma takviminin ilk toplantısında Erzurum’un sorunlarını masaya yatırdı.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 03:01
ERZURUM SİVİL TOPLUM PLATFORMU EĞİTİMİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafü Güvenli’nin girişimleri ile bir araya gelen Erzurum Ak Parti Milletvekili Dr.Cengiz Yavilioğlu, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile birlikte düzenlenen toplantıda ESTP Üyesi STK başkanları ile yetkililer karşılıklı olarak Erzurum ve eğitim konusunu konuştular.

Erzurum Ak Parti Milletvekili Dr.Cengiz Yavilioğlu; Erzurum’un fiziki olarak sorunlarını çözmek için yaptıkları çalışmalardan sonra 150 milyon liralık bir yatırım sürecinin başladığını, bu okul ve yurtların tamamlanması ile birlikte Erzurum’da fiziki sorunların büyük oranda ortadan kalkacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan bu yatırımların bir an önce ihalelerini yapmak için çalıştıklarını 9 projede ihaleye çıkacak duruma geldiklerini dile getirdi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli; Erzurum dahil bütün Türkiye’de sorunun insan yetiştirmek olduğunu, eğer insana yatırım yapılmazsa bütün yatırımların anlamsız kalacağını söyleyerek, Erzurum’daki eğitim ile ilgili bütün girişimleri takip ettiklerini, özellikle İmam Hatip Okullarının sayısının artmasının yanı sıra öğrenci ve öğretmen niteliğinin artmasının başarıyı getireceğine inandıklarını söyledi.

ESTP’yi oluşturan STK’ların başkanlarını dinleyen ve çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını bunu devam ettireceklerini anlatan Yavilioğlu, “Bu tür toplantıları daha sık yapmamızın faydalı olacağını gördüm. Sizler Erzurum’a sahip çıkmış ve sorunlarını iyi tespit etmişsiniz. Umuyorum ki bu tür faydalı toplantılar devam etsin.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 16.07.2014 03:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.