Erzurum'da uzaktan eğitim gören köy çocuklarına 600 tablet dağıtılacak

Erzurum'da, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim gören köy çocuklarına tablet desteği sunulmaya başlandı.

admin
admin
06 Ocak 2021 Çarşamba 07:11
Erzurum'da uzaktan eğitim gören köy çocuklarına 600 tablet dağıtılacak

Valilikte düzenlenen programda, Vali Okay Memiş ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara dağıtılacak tabletlerin protokolünü imzaladı.

Çocukların uzaktan eğitim sürecinde derslerinden geri kalmaması için temin edilen 600 tablet, öğrencilere ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine verildi.

Vali Memiş, programda yaptığı açıklamada, kentte Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan kısıtlama tedbirlerine değinerek, "En son uygulanan karantina ve tedbirden dolayı ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çok iyileşme olduğunu gözlemlemekteyiz. Kısıtlamalar Erzurum'daki vaka sayılarını düşürdü." dedi.

Memiş, tedbirlerin elden bırakılmamasını ve herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.

İnsanların rehavete kapılmadan tedbirlere uyması gerektiğini ifade eden Memiş, "İyi durumdayız, yatan hasta sayımızda, günlük vaka sayılarında, alınan tedbirlerin neticelerini olumlu yönde görüyoruz. İnşallah yakında uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitime başlarız." diye konuştu.

Poyraz da başlatılan kampanya kapsamında dağıtılan tabletlerin öğrencilere olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.