Erzurum'da 178 bin 860 öğrenci eğitime başlayacak

Erzurum'da, bugün, okul öncesi, ilkokul ve orta öğretimde 178 bin 860 öğrenci ders başı yaptı.

admin
admin
17 Eylül 2018 Pazartesi 08:40
Erzurum'da 178 bin 860 öğrenci eğitime başlayacak

Erzurum'daki bin 192 okulda 14 bin 645 okul öncesi, 107 bin 702 ilkokul, 56 bin 513 orta öğretim olmak üzere toplam 178 bin 860 öğrenci, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ders başı yaptı. Söz konusu dönemde kentte 9 bin 598 öğretmen görev yapacak.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yazılı açıklamasında, ülkenin geleceği çocukların yüreklerinde, bilgi ve sevgi ışığını yakmak üzere 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşamın çocukların geleceği kadar genç nüfus yoğunluğuna sahip ülkenin de geleceği adına önem taşıdığını vurgulayan Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Şehrimize ve ülkemize değer katacak, teknolojiye hakim, eleştirel düşünebilen, kendine güveni yüksek ve yeni fikirler üretebilen vizyonu geniş bireylerin oluşması eğitim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır. Eğitim konusunda fiziki imkanlarımızı sürekli gözden geçiriyor, Erzurum'un en ücra köşesinde yaşayan çocuklarımızın eğitim haklarını kutsal sayıyoruz. Bu bağlamda hiçbir çocuğumuzun eğitiminden mahrum kalmaması temel hedeflerimizden biri. Hayırseverlerimizle imzaladığımız protokoller ve devletimizin yaptığı yatırımlarla Erzurum'un eğitimdeki beklentilerini, hem fiziki hem de kalite açısından artırmaya devam edeceğiz."

Öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan kaçınmalarını isteyen Azizoğlu, eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakarlık, çaba ve yatırımın öğrenciler için olduğunu hatırlattı.

Öğrencilerin başarısıyla ülkenin daha iyi yerlere yükseleceğine dikkati çeken Azizoğlu, çocukların geleceğe hazırlanmasında en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü belirtti.

Azizoğlu, "Ailelerimiz en kıymetli varlıkları çocuklarını sizlere emanet etmektedirler. Sizin de asli göreviniz, bu çocuklarımızı milli, ahlaki, insani ve evrensel değerlerle yetiştirmek ve hayatta lazım olacak her türlü bilgi ve becerilerle donatmaktır. Onları yetiştirmek üzere sizlere teslim edildiğini unutmayınız. Çocuklarımızın, olası hatalarının hoşgörü çerçevesinde değerlendirilerek düzeltilmesi hususunun en doğru davranış biçimi olacağı hepimizin ortak düşüncesi olmalıdır. Yeni eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.