DOĞU'YA GELEN ÖĞRETMENE YENİ İMKANLAR

Hükümet, öğretmen sıkıntısı için radikal tedbirler alacak. Doğu'ya gidene fazla maaş, kira parası veya lojman verilecek.

19 Temmuz 2013 Cuma 11:31
DOĞU'YA GELEN ÖĞRETMENE YENİ İMKANLAR
Son dönemde 7 bin öğretmen bir anda tayin isteğinde bulununca Doğu'da inanılmaz bir öğretmen açığı oluştu. Bunun üzerine hükümet, Doğu ve Güneydoğu'daki öğretmen açığını kapatmak için formül arayışına girdi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve bölge milletvekilleri bir toplantı yaparak öğretmen problemini masaya yatırdı.
Toplantı ile bilgi veren AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "7 bin öğretmen bir anda tayinini isteyince sıkıntı çıktı. Yerlerine gelenlerin sayısı da çok az. Eş durumundan tayinlerde bile öğretmenler eşleri ile Doğu'ya gitmiyor. Öğretmenin gittiği yeri cazip hale getirmemiz lazım. Yoksa gelen gidiyor" dedi. İlk etapta öğretmenlerin maddi imkanlarının artırılmasına yönelik çalışma yapılacağının altını çizen Yavilioğlu, şu bilgileri verdi:
"Doğu'ya giden öğretmenlere daha fazla maaş ve çeşitli yan ödenekler gibi imkanlar sağlanacak. Bedava lojman tahsisinden kiralık evde oturmak isteyenlere de kirasının tamamının verilmesi gibi imkanlar getirilecek".
İlgili bakanlıkların bu konuda mutabık kaldıkları öğrenilirken, getirilecek başka imkanlar ise paket netleştiğinde ortaya çıkacak.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2013 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mardinli 2013-08-23 11:03:40

maaşlarını artıracaklarına bölgeyi yaşanır hale getirsinler saçma sapan fikirler bunlar ya ...