“DOĞU’DAKİ ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLİYOR”

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’daki öğretmenlerin mağdur edildiğini, bunun sona ermesi için destek beklediklerini söyledi.

20 Haziran 2011 Pazartesi 12:55
“DOĞU’DAKİ ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLİYOR”
Pasinler İlçe Başkanı Abubekir Demir ve Karaçoban İlçe Başkanı Erkan Zor’la birlikte basın açıklaması yapan DES Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır zorunlu hizmet bölgelerine öğretmen göndermek için yaptığı uygulamalarla bu bölgeleri cazip hale getirmekten ziyade öğretmenler arasında ayrımlar yaptığını iddia etti. Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu’daki öğretmenlerin mağdur edildiği kaydeden Kotanlı, zorunlu hizmet affı sayesinde iyi bölgelerde olan öğretmenlerin ödüllendirilirken iyi yapılamayan bir düzenleme sonucunda bölgeler arasındaki öğretmen sirkülasyonunu azaltıldığını ifade etti. Zorunlu hizmet bölgelerindeki öğretmenlerin 2010 tayin döneminde dar bir tercih alanını değerlendirdiğini ve birçok öğretmenin af edilen zorunlu hizmetine devam etmek zorunda kaldığını dile getiren Kotanlı, Yeni kurulacak Hükümet’te yer alacak Milli Eğitim Bakanı’ndan bir takım beklentileri olduğunu anlatan Kotanlı, “Öncelikle yeni Milli Eğitim Bakanı’nın eğitimin sorunlarını ve eksikliklerini içeriden görmüş tesbit etmiş eğitim kökenli bir kişinin olması gerekmektedir. Halen başvuruları alınan il dışı tayinlerde, şehirler ve branşlar bazında bütün açıklar gösterilmelidir. Kontenjanların şehir ve branş bazında Haziran 2011 atamasından az olmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasında bu sefer yeni bir mağdur kitlesi oluşturulmaması için önlem alınmalıdır. Atamalar bir takvime bağlanmalı ve bu takvim her eğitim - öğretim yılı başlangıcında ilan edilmelidir. Sene içerisinde gelişi güzel bir şekilde atama yapmaktan vazgeçilmelidir. Her yıl yapılan eğitim şuraları sendikalar ile bakanlık yetkililerinin sohbeti havasından çıkarılmalı, yıl içinde yapılacak çalışmaların koordine edildiği bir toplantı şekline dönüştürülmelidir. Bütün öğretmenleri ilgilendiren zorunlu hizmet affı atamalar ve sözleşmelilerin kadroya alınması gibi konularda süreç iyi bir şekilde planlanmalı, sendikalardan görüş alınmalıdır” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.