Dadaş Şafak’a dön çağrısı

Erzurumlu Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'yı akademisyenler ve öğrenciler tekrar göreve çağırdı.

admin
admin
09 Mayıs 2020 Cumartesi 20:40
Dadaş Şafak’a dön çağrısı

Düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Erzurumlu hemşehrimiz Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı yeniden göreve çağrıldı. Bir milyon öğrencinin online olarak katıldığı sınavlara ilişkin düzenlediği toplantıda görevinden istifa eden Rektör Prof. Dr. Çomaklı'yı öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler yeniden göreve çağırdı.

Son dönemde yaşanan süreçlerin ailesi ve kendisi üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu ve sağlığını da tehdit eder boyuta ulaştığını kaydeden Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, istifa kararı sonrası Anadolu Üniversitesi’nin Senato üyeleriyle bir araya geldi.

Senato toplantısında kararını öğretim elemanları ile de paylaşan Çomaklı’nın ayrılma kararından ötürü duygusal anlar yaşandı.

Senato üyeleri, Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı yönetimindeki Anadolu Üniversitesi’nin birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini, kronikleşen sorunların bir bir çözüme kavuşturulduğunu belirterek Çomaklı’yı istifa kararından vazgeçmeye çağırdılar.

Anadolu Üniversitesi bünyesinde görev yapan birçok akademisyen de, istifa haberinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, Çomaklı’nın görevine devam etmesi yönünde çok sayıda destek mesajı paylaştı.

Sürekli öğrencileriyle bir arada bulunan ve bu bağlamda farklı bir rektör profili çizerek öğrencilerinin gönlüne girmeyi başaran Çomaklı’ya öğrencileri de sosyal medya hesapları üzerinden çok sayıda destek mesaj atarak görevi bırakmaması yönünde çağrıda bulundu.

Bu çağrıların ardından Rektör Çomaklı’nın nasıl bir yol izleyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararının ne olacağı merak konusu oldu.

Editör

Son Güncelleme: 10.05.2020 01:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihat özdemir 2020-05-14 11:35:28

Yav bırakın bu işleri :)))))))))))))))