ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE 30 BİN KONTENJAN

Lisans Yerleştirme Sınava (LYS) sonuçlarına göre Doğu’nun Oxford’u Atatürk Üniversitesi’ne, yaklaşık 30 bin kişilik kontenjan ayrıldığını bildirildi.

23 Temmuz 2011 Cumartesi 12:54
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE 30 BİN KONTENJAN
Dün açıklanan LYS sonuçları sonrası öğrencilerde tercih heyecanı başlarken, YÖK üniversitelere yerleştirilecek öğrenci kontenjanlarını açıkladı. Yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye genelinde üniversitelere toplam 759 bin 638 aday yerleştirilecek. Türkiye’nin ilk üniversiteleri arasında yer alan ve Doğu’nun Oxford’u olarak nitelendirilen Atatürk Üniversitesi’ne 29 bin 844 kontenjan ayrıldığı belirtildi.
Öte yandan tercih formları, 25 Temmuz - 5 Ağustos arasında ÖSYM'ye teslim edilirken, adaylar tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM'ye gönderebilecek. Tercih işlemleri için bankaya herhangi bir ücret yatırılmayacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.