AFGAN ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

Yaklaşık bir yıldan beri Erzurum’da bulunan ve çoğunluğunu Afgan ailelerin oluşturduğu sığınmacı ailelerin eğitim gören çocukları, karne sevinçlerini “Büyükbaba” diye tabir ettikleri ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ile paylaştılar.

28 Ocak 2013 Pazartesi 15:03
AFGAN ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel; 133 sığınmacı öğrencinin şehrimizdeki muhtelif okullarda eğitim gördüklerini, bu çocukların bir yıl içerisinde Türkçeyi fevkalade öğrendiklerini ve başarılı olduklarını belirterek, Erzurum Kalkınma Vakfı olarak bizlerde öğrencilerin bu başarılarını ödüllendirerek onların sevinçlerine ortak olduklarını ifade etti.

Okullarda adaptasyon zorluğu çekmeyen ve bizim öğrencilerimizle birlikte kısa sürede kaynaşan, Türkçeyi öğrenen bu sığınmacı çocukların başarıları alkışlanacak bir durum olduğunu söyleyen Güzel, “Erzurum Kalkınma Vakfı olarak bizde bu evlatlarımızın heyecanlarını paylaşmak için, karnesini getiren her sığınmacı çocuğumuzu ödüllendiriyoruz.

Başka bir ülkenin vatandaşı olarak yurdumuzdan ayrılacak olan bu öğrenciler, ülkemizin gönüllü elçileri olacaktır. Yarının elçileri olacak bu çocuklarımızın güzel intibalarla ülkemizden ayrılmaları ve bizim kültürümüzü yansıtmaları en büyük temennimizdir.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 28.01.2013 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.