Tüm dünyayı etkisi altında alan, sosyal ve ekonomik hayatı durma noktasına getiren Covid-19 salgını, yaşam tarzı, iş yapış şekilleri ve alışkanlıklarımızı ciddi oranda değiştirdi.

Özellikle toplu yaşam alanlarında ki Çalışmalarda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla bugüne kadar alınan önlemler sonucunda Okullar, Üniversiteler, havayolu taşımacılığı, lokantalar, alış veriş merkezleri vs vs tüm sektörler adeta bıçak gibi kesmiş durumda ki zaten olması gereken bu, bunun ilk etkilerinin reel kesim endeksinde hızlı düşüşe geçtiğini ayan beyan görmekteyiz.

Her sektörde olduğu gibi Türkiye genelinde okullar, dershaneler Kovid-19 salgını nedeniyle 16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren tatil edildi.

1 aydır tüm eğitimler durdu sadece bazı okullar uzaktan eğitme geçmiş durumda, onun haricinde dershanelere giden öğrenciler ne uzaktan eğitim nede bire bir eğitim alamıyor eğer uzaktan eğitim veren dershaneler var ise onları da bilemiyorum.

Ama bazı dershaneler adeta eğitim devam ediyormuş gibi her ay düzenli olarak öğrenci velilerini arayarak aidatlarını istemeye devam ediyor.

Dershaneye giden 2 öğrencim var geçen hafta eğitim aldıkları güne kadar hesaplarını kesmek için ismini vermek istemediğim x dershanesine giderek hesabı kapatmak istediğimi söyledim;

Muhasebe bana bir hesap çıkarttı ödemem gereken hesabın 2 katı!

Bu nasıl olur, çocukların gelmediği günler niye ücret ödeyeyim ben çocuklarımın dershaneden alıyorum geldikleri günlerin hesabını öderim dediğimde,

Aldığım cevap alamazsınız öyle bir hakkını yok, alırsanız eğer size uygulanan indirim ortadan kalkar en üst seviyeden hesap görürüz, kitap parası ile birlikte normalde ödeyeceğiniz tutarın 2 katını daha fazlası ile ödersiniz dendi ve resmi bir eğitim kurumundan adata dolaylı yoldan tehdit yedim desem yeridir.

Siz vermediğiniz eğitim karşılığında ücret alma hakkında sahip değilsiniz, Sözleşmede öyle bir madde var mı, diye sorduğumda hayır yok ama almak zorundayız dendi, aidat yatırmam hususunda biraz daha zorlarlarsa dershanenin ismini de ifşa etmek zorunda kalacağımı bilsinler sadece!

Sadece ifşa ile de kalmayacağım gibi Milli Eğitim Bakanlığına ve gerekirse tüm üst mercilere kadarda gideceğimden hiç şüpheleri olmasın

Bu yıllardır Erzurum da hizmet veren sadece dershane değil, okulları da olan Adı bilinen markalaşmış bir eğitim kurumu için zorla para almak aslında bir rezalettir aslında

Bunun yorumunu şimdi sizlere bırakıyorum

Ben sadece gitmiş olduğu günlerin ücretini ödeyerek makbuzumu aldım kayıt sildiremedim, akabinde Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı Nihat Altay’ ı arayarak sorunu paylaştım ve hiçbir dershanenin böyle bir hakkı olmadığını belirtti gerekirse hakem heyetinin devreye gireceğiniz eğitim fazlası ödenen ücret varsa alınabileceğini söylemesi üzerine sizlerle paylaşmak istedim. Öğrencinizin gitmediği günler için para ödemeyin

Her sektör zor durumda Özellikle bu süreç içerisinde İnsanlar evine ekmek götürmekte zorlanırken, aşından ekmeğinden kesip çocuklarının eğitimi için para ödeyen insanlardan,

Hak etmediğiniz parayı talep etmeni ne ticari nede ahlaki olarak etik değildir

Hak etmediği hiçbir ücreti insanlardan talep edemezsiniz

Devlet zaten 3 ay boyunca vereceği destek paketini açıkladı, insanları zor durumda bırakmanın tehditkâr bir dille bir âlemi yok

İnsanları zorlamayın, sabrını taşırmayın bu ülkede hak var adalet var

Şu andan sonrada sadece kendim için değil haksız yere para talep edilen tüm veliler ile de irtibata gireceğimden de hiç şüpheleri olmasın.

Kanunun size verdiği hak neyse veliler öder ama haksız yere almış olduğunuz ücretleri de iade etmeleri hususunda yasal haklarımızı kullanarak almasını biliriz.

Bu durumda kim varsa da hemen Tüketici Hak Arama Derneği hakem heyetine giderek hakkınızı aramanızı öneriyor ve yetkilileri bu hususta göreve davet ediyorum.

Kanun ve yasalar ne derse o olur, Şeriatın kestiği parmak acımaz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun 2020-06-01 10:46:45

Sayın Hocam bizde aynı sıkıntıdan muzdarip durumdayız.Yazdığınız kurum hangisi bilmiyorum ama 12 Mart 2020 tarihinden beri çocuğum dershaneye gidemiyor.Kaydını sildirmek istediğimde aynı şeyleri söylediler.Bende verilmeyen eğitim için kalan 2 taksidimi ödemedim.Durum belirsiz.Bizlere yardım etmenizi bekliyoruz.Teşekkürler

Avatar
mustafa 2020-06-15 01:10:19

lutfen herkes bu konuda cimere sikayet etsin dag olalim yikalim sunlari

Avatar
Serpil 2020-06-02 20:42:08

Bizde ayni durumdayiz. Yarin dilekce vermeye gidicem mart ayninin 15inden itibaren kmse taksit ödememiş. Fakat pesin para odedigimden paranın hesaplanip oyle odenecegi soyleniyor. Bu hesaplama icin bile bakan onayi gerekiyormus. Bizi oyaladiklarini düşünüyorum. Ne yapablrim. Gerekli sikayetlerimi bende yapicam.

Avatar
Nurcan 2020-06-02 20:48:58

Benim çocuğunda 12 marttan itibaren dershaneye gitmedi hiç bir eğitimde almadık hatta ben mart ayının taksidini bile ödedim şimdide iki gündür benden kalan iki taksidi istiyorlar ödemeyeceğini söyledim buna bi çare bulunması gerek

Avatar
isimsiz 2020-05-14 08:36:16

ben ünv sınavına hazırlanan biriyim ve kendim çalışarak dershaneye gidiyordum şu virüs sayesinde çalışamadım ve dershane benden şuan gitmediğim günlerin ücretini istiyor ben şuan napcam annen ve babam yok ve çalışamıyorum bu çok haksızlık hiç adil değil

Avatar
Murat 2020-05-13 13:10:56

Aynı sıkıntı bizlerdede oldu bende Milli eğitim Müd. şikayet ettim. Cevaben eğitimi verdiklerini beyan etmiş hesaplama çıkarıp pazarlık yaptığımız ücretin çok daha fazlasını istemiş ve gerekli avukata senetleri verdik demişler. ama peşlerini bırakmayacağım.gereken ne varsa sonuna kadar hakkımı arayacağım.

Avatar
haluk 2020-05-08 03:06:28

Bu konudan dolayı ülkemizdeki mağdurlar binlecedir diye düşünüyorum(ben dahil),kendim noterden protesto çekmeyi düşünüyorum,bilginize.(şayet yeni bir gelişme olursa paylaşın lütfen)haklı davanızdan vazgeçmeyin.

Avatar
Ayşe 2020-06-10 08:49:17

Maalesef aynı durumdan bende muzdaribim.Gitmedigim gunler için benden ucret talep ediliyor ve bu artık taciz noktasına dayandı.