Bilmem farkında mısınız...! Günlük hayatımız su gibi akıp giderken, çevremizde olup bitenler, bizleri doğrudan veya dolaylı olarak etkiler.

İklim değişmeleri, çevre düzenlemeleri, araba gürültüleri, yağan yağmurlar...! Daha neler neler...! Hepsi hayatımızı etkiler. Ancak bazı olaylar var ki onlarda oluşacak değişim, fiziğinizi, kimyanızı, biyolojinizi ve ruhsal dünyanızı etkiler. Bu etki iyi veya kötü tezahür edebilir. Uzun veya kısa sürebilir.

Örneğin torununuzun sünnet düğünü, evlendirdiğiniz oğlunuzun düğünü veya kocaya verdiğiniz kızınızın düğünü. İster istemez sizin maddi ve manevi dünyanıza etki eder. Mesela ölümler ve doğumlar, çevrenizde meydana gelen trafik kazaları, memleket müdafaasında verdiğiniz şehitler sizleri etkiler.

Toprağa verdiğiniz canınız, göz bebeğiniz, tüm sevgi ve şefkatinizle büyüttüğünüz evladınız ise artık sözün bittiği yerdesiniz. Boğazınızda sözler düğümlenir, yüreğiniz daralır, acınızın ve yüreğinizde meydana gelen sızının tarifi imkânsızlaşır.

Bu durumda sizi teselli edecek, nasihat edecek, yüreğinize su serpecek, kendine gel, kendine dön, "verende o, alanda o" diyecek dostlar ararsınız. Eğer size "inna lillahi ve inna ileyhi raciun " diyerek Yaradanın haberini veren dostlarınız var ise siz artık dostlara sahipsiniz denilecektir.

Evet değerli dostlar, bu kardeşiniz 18 ay önce böyle bir evlat acısı yaşadım. Evladım Dr. Melih Zeynal bir safra taşı operasyonunda rahmeti rahmana kavuştu. Acımı tarif edecek kelime bulamadığım anlardı.

Bu durumda Rabbime sığındım. Sığınağım, dayanağım Alemlerin Rabbi olan Allah'tı. Ayrıca bu acılı günlerimde beni yalnız bırakmayan güzel insanlar vardı.

Öz kardeşim gibi yanımda olan; Erdal Güzel, Erol Kürkçüoğlu, Ömer Özden ve Fatih Tüzemen gibi dostun da ötesinde kardeş gibi davranan dostlarım vardı.

18 aydır her pazar sabah saat dokuzda dükkanını açan, çayı demleyen, sofrayı hazırlayan Veteriner Hekim İhsan Aydın vardı. İhsan Bey acımı hissetmemem için olağan üstü çaba sarf edenlerdendi.

Çocukluk arkadaşım Ahmet Toğa, Bahri Hanılcı, Ferit Yüce, İsmet Turan, Öğretmen evi müdürü Abdullah Nehir, Muzaffer Taşyürek, Öztürk Akkök bu süre içinde yüreğimin dara düştüğü yerde Hızır gibi imdadıma yetiştiler.

Bir ay önce vefat eden elektrikçi Behzat Timur ise benim dert ortağım olmuştu. Haftada üç beş kez yanına uğrar, ağlar, ağlatırdım. O ise metanetli ol der, güzel sözler söylerdi.

Birde Melihin arkadaşları vardı. Erhan Karakoç, Akın Bayramoğlu, Taha Aydın, Salih Diyarbakır, Erkan Karakoç bunlar Melih'in arkadaşı değil kardeşiydiler. 15-20 günde bir akşam evimize gelerek çaylarını yudumladılar, bizlere destek oldular.

Bursa'dan Ömer Güngör, Ömer Erümit bizleri hiç unutmadılar. Telefonla aradıkları gibi sırf bizi görmek için Bursa'dan Erzurum'a geldiler. Aşkale'deki doktor arkadaşları Melih adına dernek kurup, şehit yetimlerine onun adına bir yıldır yardım yaptılar, daha da yapacaklar.

18 aydır hatimlerini okuyan, Yasinlerini ve Fatihalarını gönderen, yüzlerce dost tanıdım. Değerli kardeşlerim; işte acı günlerimde yanımda olan dostlarım, ismi geçen ve geçmeyen herkese selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Rabbim Hiç bir ana ve babayı evlat acısıyla imtihan eylemesin. Amin. Amin. Amin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.