Erzurum; Türkiye’nin sayılı bölgenin tek sağlık kenti.  Yurtiçi yurt dışından 2 bin 15 yılı verilerine göre 6 milyon 629 bin 953 kişinin tedavi için tercih ettiği bir kent. Modern sağlık tesisleriyle göz kamaştıran Erzurum’u gelecek sene sonunda Ortadoğunun en büyük sağlık kenti haline getirecek Sağlık kampüsü inşaatı şu günlerde tüm hızıyla devam ediyor. Erzurum’un bu özelliğinden dolayı bir işadamı Erzurum merkezli bir havayolu şirketi kurmak için harekete geçmiş durumda. Uçakların havalanması için onay bekliyor.
Erzurum bulunduğu bölgedeki merkezi konumu ve sağlık alanındaki uzman personeli, modern ve donanımlı tesisleriyle bölgedeki tüm illere, Nahcıvan, İran, Azerbaycan, Gürcistan gibi sınırlarımızın dışındaki komşularımıza da şifa dağıtıyor. Ancak bir alan dışında. Bölgenin sağlık merkezi olan kentte tek bir tane alerji uzmanı bulunmuyor. Her taraftan hasta alan kent, bu bölümde doktor bulunmadığı için hastalarını Ankara, İstanbul gibi kentlere göndermek zorunda kalıyor. Sağlık alanında emin adımlarla zirveye yükselen bir kente bu yakışmıyor mu?
Sadece Erzurum değil, bölgedeki onlarca il ve ilçeden hatta yurt dışından hastaların tercih ettiği kentte, alerji hastaları ve aileleri çaresiz bir şekilde tek bir uzman doktorun, alerji uzmanının yolunu gözlüyor. İktidar Partisine girdiği her seçimde en yüksek seviyede destek veren sağlık kenti Erzurum’da alerji uzmanının olmaması ve hastaların başka kentlere gönderilmesi şehrin bu alanda marka olma özelliğini zedelerken, Erzurum Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin, vekillerin çok acilen harekete geçmesi ve bu alandaki açığı kapatmaları gerekiyor. Aksi halde şehir bu alanda yara almış olacak. 
Bu konu çok önemli neden mi? Çünkü, şehrin bu özelliğinden dolayı yatırımcılar bu kente özel havayolu şirketi kurmak için, bu kentteki hasta trafiğini kolaylaştırmak için bölgedeki illere, komşu ülkelere uçak seferleri düzenlemek için gün sayıyor. Alanında uzmanlaşmış uzman hekimi olmayan bir bölüm, diğer bölümlerinde yara almasına neden olacaktır.
Şehir yarınlara emin adımlarla hazırlanırken, sağlık alanındaki bu özelliğini devam ettirmek, Allahın izniyle tüm dertlere derman olacak, tüm hastalıklara şifa bulacak neferlerini acilen temin etmek zorundadır. Bu da siyasi ve bürokratların maharetine kalmış durumda. Artık vekillerimiz yerlerine de alıştığına göre, sessizliği bozmak icraat yapmak zamanıdır. Unutmamak gerekir ki, iltifat marifete tabidir.
Ne dersiniz..? Haksız mıyım..? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.