Her şey 2011 UNIVERSIADE ile başladı. Yani bir başka cümle ile 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Spor oyunları ile Erzurum’un kapıları tüm dünyaya açıldı.

Gerçi, UNIVERSIADE’den önce özellikle kayak turizmi adına Rahmetli Murat Dedeman çok büyük bir işi başarmıştı Erzurum’da…

Bugünlerde Dedeman Otellerinde dümene Banu Dedeman geçti.

‘Kaptan’ Banu Dedeman yönetiminde Dedeman Ailesi’nin ve Dedeman Şirketlerinde çalışanların Erzurum’da kış ve kayak turizmine katkılarının artarak devam edeceği inancındayım.

Hatta, başarılı iş kadını Banu Dedeman’ın en az babası Rahmetli Murat Dedeman kadar başarılı olacağına inanıyorum.
Hatta ülkemiz ve Erzurum için Banu hanım babasından daha da başarılı olsun.

Murat Dedeman Erzurum’un en büyük tanıtım elçisi olmuştu. Kızı Banu Dedeman’ın bayrağı Ejder zirvesinde göndere çekeceğinden şüphemiz yok!…

***

Dedeman’ın öncü olduğu kış turizm kapsamında Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney, Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akca ve Polat Otel Müdürü Bora Kanber’in de yoğun bir çaba ile çalıştıklarını yoğun koşuşturma içinde oldukları gözlerden kaçmıyor.

Tabi Dedeman Otel Genel Müdürü Serkan Ersoy’da göreve başladığı günden itibaren adeta arı gibi çalışıyor, desek yeridir…

***

Tabi Kayak Federasyonu’nun işletmeciliğinde genel müdürü Tahsin Kılınboz yönetimindeki Sport Hotel ve BŞB’ye ait Snowdora Otel Genel Müdürü Selim Bağrıyanık da yoğun bir çaba içerisindeler.

Biz bunu gözlemliyoruz.

Bu saydıklarımıza Valilik adıyla yanı kamu adına hizmete giren VE Otels’i de ekleyebiliriz.

Erzurum’un turizmine katkı sağlayan herkese teşekkürler.

***

Evet!…Yüksek irtifa kamplarının aranan yeri olan Erzurum’un 2011 UNIVERSİADE ile birlikte yıldızı parlayan Erzurum’a devletimiz milyonluk tesisler kazandırdı.

Sonra Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Futbol Sahalarının yer aldığı kamp merkezini dünya futbolunun hizmetine sundu.

Tabi GSİM’nin KUDAKA destekleri ile yaptığı ve 5 ayrı Çim Sahadan oluşan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi sahalarının da futbol turizmine katkı sunduğu bir gerçek…

***

Ancak Devlet Erzurum’a deniz getirmiş.

Bunu biz demiyoruz Avrupalılar diyor

Biz bunu belki bir çok kez yazdık çizdik.

Erzurum gibi 1900 metre yükseklikteki bir şehirde deniz mi olur muş?

Diye sorabilirsiniz.

Oldu, işte denizimiz…

Erzurum GSİM Tam Olimpik Yüzme Havuzu…

***

Yılda yerli yabancı 1000 elit sporcunun kamp yaptığı bir tesis…

Yüzlerce vatandaşın yüzmesi de cabası.

Yenişehir’deki Tam Olimpik Yüzme Havuzu, sadece Türk Milli Takımlarının ve kulüplerimizin dışında yabancı devletlerin de yüzme üssü konumuna geldi.

***

Yüzme Havuzu Personeli adeta nefes alamıyor, haftanın 7 günü boş saat yok yüzme havuzunda.

Sabah 06’da kapılarını açan yüzme havuzu gece 24’e kadar yerli ve yabancı sporcuların kulaç attığı bir mekan…

Evet!, bugünlerde en az Rahmetli Murat Dedeman kadar Erzurum’un tanıtımına katkı sağlayan bir Alman spor adamı var.

Oda Alman Yüzme Coahc’u Christian Hirschmann…

Alman Milli takımı ile üçüncü kez Erzurum’a Yüzme Yüksek İrtifa Kampına gelen Christian Hirschmann, bırakın Erzurum’u Avrupa’da tanıtmayı, dünya da tanıtıyor.

Alman Coaah, ABD’de de makale yayınlayarak Erzurum’un avantajlarından bahsederken, bir Avrupalı olarak, Türkiye’yi hemşehri gördü ve ABD’lileri de Erzurum’a kamp yapmaya davet etti.

Alkışlar Christian Hirschmann ve onun gibi düşünen Avrupalılara…

Evet!…Bu tabloyu gördükten sonra diyoruz ki, Devlet Erzurum’a deniz getirmiş.

Teşekkürler emeği geçen herkese…

Bu gurur Erzurum’un…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.